Culinair

Recept voor aubergine met mozzarella

Een heerlijk hoofdgerecht voor vier personen. Hmm!

Ingrediënten
2 aubergines
2 el olijfolie
250 ml kant-en-klare tomatensaus
2 bollen mozzarella, in blokjes
100 g geraspte grana padano.

Extra nodig: bakpapier.

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine over de lengte in plakken van ca. 3 mm dik. Verwarm wat olijfolie in een ruime koekenpan en bak de plakken aubergine in porties aan beide kanten 1 à 2 minuten. Leg ze naast elkaar op een grote bakplaat, bekleed met bakpapier (of gebruik twee kleine bakplaten die je straks boven elkaar in de oven schuift). Bestrijk ze met de tomatensaus en verdeel er de mozzarella en grana padano over. Bestrooi ze met wat zout en peper. 

Schuif de plakken aubergine in de oven en bak ze 10 tot 15 minuten, tot de kaas is gesmolten en goudbruin is. Serveer ze met knapperig brood en een grote, groene salade.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

Reageer op dit artikel

Instagram