×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Inspiratie: geef een woordcadeau

Inspiratie: geef een woordcadeau
15.07.2017 -

Een kaartje sturen maar even geen idee wat je er nu weer op moet zetten? Met deze tip heb jij in een mum van tijd een mooie, persoonlijke tekst op papier!


1. Pak pen en papier en neem de persoon in gedachten waarvoor jij een kaartje wilt schrijven.

2. Bedenk naar aanleiding waarvan je de kaart wilt schrijven; bijvoorbeeld om iemand sterkte te wensen in een tijd dat hij of zij jouw hulp goed kan gebruiken.  

3. Ga er vervolgens voor zitten en schrijf op wat jou te binnen schiet over die persoon. Dit kun je het beste opschrijven door middel van een rijtje steekwoorden, zodat het makkelijker is om dit te verwerken in een tekstje.

4. Vervolgens maak je een woordcadeau volgens het elfje. Een elfje ziet er als volgt uit:

De eerste regel: 1 woord
De tweede regel: 2 woorden
De derde regel: 3 woorden
De vierde regel: 4 woorden
De vijfde regel: 1 woord

Een voorbeeld van een elfje:

Dit elfje uitprinten? Klik hier voor een PDF. Dan kun je dit elfje in een A4 lijstje doen!

5. Het elfje schrijf je naar aanleiding van de woorden die je hebt opgeschreven bij de persoon die je in gedachten hebt. Je kunt zinnetjes maken van deze woorden, maar je kunt ook opschrijven wat er in je opkomt naar aanleiding van de woorden die je eerder bij die persoon hebt bedacht. Denk vooral niet te moeilijk! Schrijf desnoods een paar elfjes achter elkaar, zodat je het telkens iets beter kunt maken.  

6. Je kunt het elfje op een briefje of kaart schrijven en versturen, maar je kunt er natuurlijk ook een gaatje in maken en het als kaart aan een cadeautje hangen.

7. Maak je vooral niet te druk over wat je hebt opgeschreven; je hebt het geschreven vanuit je hart, dus de boodschap komt vrijwel altijd goed aan bij de ontvanger!  

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De leukste gratis printables voor Sinterklaas

18.11.2017 - Sinterklaas is nog maar net in het land dus genoeg tijd om je woonkamer sint-klaar te maken. Wij hebben de leukste gratis versiering om te printen verzameld. Met welke versiering ga jij je woonkamer Sinterklaas klaar maken?

Maken

1

Zo kom je gemakkelijk van gourmetluchtjes af

18.11.2017 - Veel families pakken tijdens de feestdagen het gourmetstel uit de berging. Gourmetten is natuurlijk lekker en gezellig, maar na afloop ruikt het in huis niet zo fris meer. Met deze tips is het probleem snel opgelost.

Wil ik weten
Maken: kerstautootjes voor in de vensterbank

15.11.2017 - Hoe leuk zijn deze autootjes met kerstboompje op het dak?

Maken
Knutsel je eigen boekenlegger

14.11.2017 - Leuk om te doen met je kinderen op een regenachtige middag: deze schattige Meneer Vos-boekenleggers van easypeasyandfun.com maken. Hier laten we zien hoe je dat doet en vind je meer leuke voorbeelden.

Lees meer!
Maken: kerstballen van wol

13.11.2017 - Kerst komt steeds dichterbij. Wil je het zo gezellig mogelijk maken in huis en ben je in een creatieve bui? Maak dan heel gemakkelijk deze kerstballen.

Maken
De leukste last-minute surprises

13.11.2017 - Moet je last-minute nog een surprise maken? Kartonnen dozen en wc-rollen verzamelen! Ga vandaag nog aan de slag met deze makkelijke en superleuke voorbeelden.

Zien!

1

oma mopje

zo 9 nov '14 10:13

Reactie: Ja, ik heb samen met mijn kind een lampion gemaakt

Jouw mening:

Heeft jouw kind zelf een lampion gemaakt?

    •  
    •  
    •  
    •  
Last-minutelampionnen

09.11.2017 - Aankomende zaterdag is het Sint Maarten. Heeft jouw kind geen lampion gemaakt op school? Of is hij per ongeluk gesneuveld? Geen nood! Jullie hebben in een handomdraai samen een leuke lampion gemaakt.

Maak het zelf!
Doe het zelf: cadeaustrik

05.11.2017 - Nog een maandje en dan is het weer pakjesavond. Wil jij de cadeautjes extra feestelijk inpakken? Deze strikken zijn makkelijk en snel te maken, maar geven een superleuk effect.

Maak het zelf!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 31 |