×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Inspiratie: geef een woordcadeau

Inspiratie: geef een woordcadeau
15.07.2017 -

Een kaartje sturen maar even geen idee wat je er nu weer op moet zetten? Met deze tip heb jij in een mum van tijd een mooie, persoonlijke tekst op papier!


1. Pak pen en papier en neem de persoon in gedachten waarvoor jij een kaartje wilt schrijven.

2. Bedenk naar aanleiding waarvan je de kaart wilt schrijven; bijvoorbeeld om iemand sterkte te wensen in een tijd dat hij of zij jouw hulp goed kan gebruiken.  

3. Ga er vervolgens voor zitten en schrijf op wat jou te binnen schiet over die persoon. Dit kun je het beste opschrijven door middel van een rijtje steekwoorden, zodat het makkelijker is om dit te verwerken in een tekstje.

4. Vervolgens maak je een woordcadeau volgens het elfje. Een elfje ziet er als volgt uit:

De eerste regel: 1 woord
De tweede regel: 2 woorden
De derde regel: 3 woorden
De vierde regel: 4 woorden
De vijfde regel: 1 woord

Een voorbeeld van een elfje:

Dit elfje uitprinten? Klik hier voor een PDF. Dan kun je dit elfje in een A4 lijstje doen!

5. Het elfje schrijf je naar aanleiding van de woorden die je hebt opgeschreven bij de persoon die je in gedachten hebt. Je kunt zinnetjes maken van deze woorden, maar je kunt ook opschrijven wat er in je opkomt naar aanleiding van de woorden die je eerder bij die persoon hebt bedacht. Denk vooral niet te moeilijk! Schrijf desnoods een paar elfjes achter elkaar, zodat je het telkens iets beter kunt maken.  

6. Je kunt het elfje op een briefje of kaart schrijven en versturen, maar je kunt er natuurlijk ook een gaatje in maken en het als kaart aan een cadeautje hangen.

7. Maak je vooral niet te druk over wat je hebt opgeschreven; je hebt het geschreven vanuit je hart, dus de boodschap komt vrijwel altijd goed aan bij de ontvanger!  

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De lekkerste zomerse kindertraktaties

24.07.2017 - Lekker én leuk om samen met je kind te maken.

Lees meer
6x een keer iets anders dan beschuit met muisjes

21.07.2017 - De kraamvisite komt langs en je trakteert. Gezellig! Een beschuitje als kraamhapje is niet meer vanzelfsprekend. Op de redactie kregen we al cakejes, zoenen en koekjes. Mét muisjes uiteraard, want wat je ook trakteert, er moeten wel muisjes opzitten.

Recepten
Zo maak je de mooiste vakantiekiekjes

16.07.2017 - Leuk, op vakantie! Het is erg leuk om tijdens je vakantie lekker veel foto’s te maken. ‘Leuk voor later.’ Hieronder vind je 8 tips om de mooiste plaatjes te schieten.

Tips
Inspiratie: geef een woordcadeau

15.07.2017 - Een kaartje sturen maar even geen idee wat je er nu weer op moet zetten? Met deze tip heb jij in een mum van tijd een mooie, persoonlijke tekst op papier!

Lees meer

4

fb_638564272975959

do 7 jul '16 16:36

Reactie: Ik doe het anders, namelijk..

Jouw mening:

Hoe bewaar jij je vakantieherinneringen?

    •  
    •  
6 manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

14.07.2017 - Wil je die prachtige reis of vakantie nooit meer vergeten? Met deze 6 tips raak je die prachtige herinneringen nooit meer kwijt.

Lezen
Maken: zomerse prikborden

14.07.2017 - Helemaal in de zomerstemming? Deze zomerse prikborden zijn een vrolijke toevoeging aan je interieur.

Aan de slag
IJsje op? Maak een boekenlegger!

13.07.2017 - Laten we hopen dat we deze zomer nog héél veel lekkere ijsjes mogen eten. Weer of geen weer, wij weten in ieder geval hoe je deze superleuke boekenleggers kunt maken van de overgebleven ijsstokjes.

Maken
Hoe kweek je je eigen avocadoplantje? Deel 2

10.07.2017 - Uit automatisme gooi je de pit van je avocado direct weg, maar je kunt hem ook bewaren en er je eigen avocadoplantje mee kweken. Redacteur Laura ging je voor en legt uit hoe het moet.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 29 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!