Placeholder

Volkstuinblog: recept voor daslookpesto

Ze komt uit een tuindersfamilie, maar dacht dat ze zelf geen groene vingers had.Tot ze een volkstuintje nam. Ontwerpster, styliste en volkstuinblogster Marieke de Geus: “Als ik hier ben, heb ik meteen een vakantiegevoel.” Marieke blogt over haar volkstuin, lees je mee?

Ze komt uit een tuindersfamilie, maar dacht dat ze zelf geen groene vingers had.Tot ze een volkstuintje nam. Ontwerpster, styliste en volkstuinblogster Marieke de Geus: “Als ik hier ben, heb ik meteen een vakantiegevoel.” Marieke blogt over haar volkstuin, lees je mee?

Sinds twee weken heb ik de smaak te pakken! Ik ben in de keuken aan het experimenteren met Daslook. Het is een beschermde plant, je mag het niet zomaar in het wild plukken. Maar mijn tuin staat er overvol mee want het zaait zich erg gemakkelijk uit. Eerst trok het me niet zo, om dit plantje te gaan eten. Zeker na de bloeitijd, geeft het een sterke uiengeur. Mijn hele tuin ruikt er dan naar.  Maar omdat ik diverse mensen enthousiast hoorde vertellen wat je allemaal van Daslook kunt maken, en ik mijn kleine buurmeisje gehurkt de bladeren zag (wild-)plukken uit mijn tuin dacht ik, laat ik het ook eens proberen.

Wist je dat… je Marieke ook kunt volgen op Facebook? Bekijk hier haar pagina. 

Nu heb ik spijt dat ik er niet eerder mee heb gekookt want je kunt er heerlijke gerechten mee maken! De bladeren kun je oa. roerbakken (lekker als stamppotje), koken en pureren als soep en de bloemen zijn ook eetbaar (mooi in een salade).

Deze week maakte ik een pesto. Het is zo gemakkelijk te maken dat je je afvraagt waarom je nog een kant-en-klaar potje zou kopen. Mocht je nou geen daslook in je tuin hebben maar bijvoorbeeld wel veel zevenblad, kun je dit ook gebruiken!

Dit heb je nodig:
-100 a 150 gram daslookbladeren (ik pluk altijd de kleine, jonge blaadjes)
-klein teentje knoflook
-80 gram walnoten
-paar druppels citroen
-80 gram parmezaanse kaas
-lekkere olijfolie
peper en zout

Pureer (ik gebruik gewoon een staafmixer) de daslook, knoflook, walnoten, citroen en kaas en schenk er langzaam olijfolie bij totdat het lekker smeuïg is. Voeg peper en zout toe.

Wil je ook graag daslook in je tuin? Planten zijn te koop bij tuincentra en kwekerijen. Maar als je mij lief aankijkt, mag je ook iets uit mijn tuin komen spitten!

Marieke deelt op haar blog Volkstuinverhalen.nl nog veel meer leuke blogs! Nieuwsgierig? Kijk hier


Over Marieke 

"Mijn volkstuin in Amsterdam, wanneer ik daarover vertel reageren veel mensen met 'wat leuk!' Maar al snel volgen er veel vragen: “kun je er ook slapen? heb je een moestuin? is er een wachtlijst?" Volkstuinieren is voor mij een ontdekkingstocht. Ik vertel over mijn kleine huisje en grote tuin en ga op pad. Want kijken in andermans tuinen is ook leerzaam (en leuk!). Lees mee en laat je inspireren".

Meer lezen? Neem een kijkje op Volkstuinverhalen.nl.