Ontwerp Zonder Titel 2020 03 16t151600.813

Wie verdient de Strong Women Award (Role Model)?

Ken jij een lieve, sterke vrouw? Een vriendin, zus of buurvrouw die zich inzet voor anderen, ondanks de tegenslagen in haar eigen leven? Iemand die hard werkt, altijd de kracht vindt om door te gaan en anderen inspireert hetzelfde te doen?

Geef haar dan nu op voor de allereerste Strong Women Award (Role Model). Samen komen jullie naar de uitreiking die in de loop van het jaar in het Apollo Hotel in Amsterdam plaatsvindt. Een onvergetelijke dag om samen te beleven!

Zo doe je mee:

Beschrijf in maximaal vijfhonderd woorden waarom die sterke vrouw in jouw omgeving deze award verdient en vul onderstaand formulier in om haar op te geven.

Strong Women Award-armband

Door jouw sterke vrouw op te geven maak je kans op de Limited edition Strong Women Award-armband ontworpen door Otazu.

Dit is de jury:

Karin Bloemen, cabaretière, zangeres en actrice. “Laten we vooral die vrouwen aandacht geven die zich, onzichtbaar voor het grote publiek, inzetten voor een beter leven voor anderen. Die onvermoeibaar, met liefde en compassie voor anderen klaar staan zonder iets terug te verlangen. Sterke, lieve, bijzondere vrouwen die een voorbeeld zijn voor ons allemaal!”

Betty de Groot, ondernemer en founder Strong Women Award. “Alle vrouwen op dit event zijn geintresseeerd in elkaar en gunnen een ander wat. Dat maakt deze dag voor mij zó speciaal.”

Renske Veldhoff, hoofdredacteur Vriendin. “Heerlijk om een vrouw die altijd klaarstaat voor een ander nu eens zélf in het zonnetje te zetten.”

Strong Women Award

De Strong Women Award (Role model) is een initiatief van de Strong Women Award in samenwerking met Vriendin. Tien jaar geleden riep Betty de Groot deze onderscheiding in het leven omdat ze vindt dat aardige, hardwerkende vrouwen een podium verdienen. Betty: “Het viel me op dat de prijzen altijd gingen naar de mooiste, rijkste of bekendste vrouwen. Maar of ze een fijn karakter hadden, dat was geen criterium. Ik vond dat dit anders moest. Vrouwen die ondanks grote tegenslagen door blijven gaan en ook nog oog houden voor hun omgeving, díé bewonder ik. Als iedereen hun voorbeeld zou volgen, zou niemand buiten de boot vallen in de maatschappij.

De Strong Women Award wordt al negen jaar uitgereikt aan bekende vrouwen met het hart op de juiste plaats. Echte public role models dus. Ik ben blij dat we tijdens de tiende editie ook een award uit gaan reiken aan een onbekende vrouw. Ook zij inspireren anderen naar hun omgeving om te kijken.”

Eerdere winnaressen

Winnaressen van vorige edities zijn: Lucia Rijker, Bibian Mentel, Antje Monteiro, Karin Bloemen, Mary Borsato, Rita Verdonk, Quinty Trustfull, Willeke Alberti en Annemarie van Gaal.

Sorry. Je moet ingelogd zijn om dit formulier te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Daphne Balendonck
  Mijn plastisch chirurg Dr Tuinder Na borstkanker op 36jarige leeftijd mijn beide borsten moeten laten amputeren,en uit voorzorg eierstokken en eileiders. Dit omdat ik drager van BRC2 gen ben. MIJN Dr heeft er voor gezorgd dat ik mij weer vrouw voel. Vanuit mijn benen nieuwe borsten gemaakt met terug plaatsing van een zenuw. Mijn held... Zij verdient het!!!! Ik voel me vrouw ❤️ Liefs Daphne 😘
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anita voorsluis
  Mijn dochter Tamara nu 30 jaar. Moeder van 4 meiden en een stiefzoon. Ik was niet de leukste moeder en door een autistische broer heeft zijn vaak op de 2e plaats gestaan. Ook in de puberteit hebben wij veel ruzie gehad. Ze heeft daarna overal en nergens gewoond. Ze werd jong moeder ( niet gepland maar heel welkom) Het eerste jaar heeft ze met mijn oudste kleindochter bij mij gewoond. Haar oudste is een lieverd maar heeft veel moeite gehad met haar weg vinden. Inmiddels is ze 10 en gaat het steeds beter. Helaas heeft ze na een relatie van ruim 9 jaar besloten alleen met haar meiden verder te gaan en is ze nu op zoek naar een fijn huis voor haar en de meiden. Maar ze heeft altijd gevochten voor het geluk voor haar zelf en haar gezin. Ik ben zo trots op haar.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Corina Frens Smienk
  Goedemorgen Bij deze wil ik mijn vriendin Paula Veen opgeven. Ze is jaren geleden door haar toemalige man aan de kant gezet voor een grietje van 16. Was een leerlinge van de school waar hij toen leraar was. Ze heeft grotendeels haar 3 zonen alleen opgevoed en een nieuw leven opgebouwd. Inmiddels heeft ze een lieve vriend die zelf ook kinderen heeft en ziet de toekomst er weer goed uit. Ze heeft van de bijstand geleefd kreeg elke week eten van een supermarkt uit de buurt. Ben supertrots op haar en haar 3 zonen, ze heeft een topprestatie geleverd en ze opgevoed tot lieve zorgzame zelfstandige jongemannen.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Karin Wijbenga
  Hierbij geef ik mijn vriendin Debby Alink op als sterke vrouw. We zijn nu ongeveer 26 jaar vriendinnen. Ze staat altijd voor iedereen klaar . Vele jaren gelden kwam zij door omstandigheden in de schuldsanering terecht. Zij werkte toen al in een kledingwinkel en haar droom was een eigen kledingzaak. Het einde van de schuldsanering volgde enkele jaren later. Volgens mij is het 6 jaar geleden dat zij haar eigen kledingzaak Queens opende in Hengelo. Debby samen met haar zusje werken heel hard en de zaak is een groot succes. Inmiddels is ze bijna 2 jaar geleden verhuisd naar een groter pand. Ivm de Corona moest de zaak sluiten. Maar ik weet zeker dat zij zich hier door heen zullen slaan. Met alle upps en downs nomineer ik haar voor de Strong Woman Award.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Lilian Romkes
  String wonen award, hiervoor wil ik graag mijn supersterk dochter opgeven.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Lilian Romkes
  Voor de string wonen award wil ik graag mijn dochter opgeven die nu (alweer) n moeilijke tijd tegemoet gaat ivm een scheiding, haar hele leven en toekomst straf op zn kop en tóch is ze er steeds weer voor míj en háár vrienden, niks is teveel terwijl ik zie dat ze t zoooo moeilijk heeft. Ik ben zoooo trots op haar en hoop dat ze deze waardering mag winnen.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Desiree Griffioen
  Ik wil graag mijn vriendin Yvonne Nottrot voordragen voor de Strong Women Award. Haar moeder is al vroeg overleden. Haar man is aan de drank geweest. En kan moeilijk omgaan met hun dochter die een verstandelijke beperking heeft. Hij woont daarom apart. Haar huishouden is haar hobby. Twee en halfjaar geleden is ze gediagnosticeerd met borstkanker. Ze is hiervoor behandeld (chemo, operatie's en bestraling). Ze heeft en had de grote pech dat ze ook nog allerlei complicatie's kreeg. Zelfs zo dat ze er bijna niet meer geweest was!! Ze is altijd vrolijk, klaagt nooit en gaat altijd maar door. Ze heeft bij elkaar iets van 3 weken in het ziekenhuis gelegen. Dat waren tegelijkertijd ook haar rustdagen. Eenmaal thuis ging ze gewoon weer door. Ook zorgt zij 24/7 voor haar dochter van nu 23 met een verstandelijke beperking. Die normaal gesproken naar een dagbesteding gaat 3 dagen per week. Ivm corona is er nu geen dagbesteding, dus is haar dochter echt 24/7 thuis en doet een beroep op haar. Ze regelt alles voor haar man die afgekeurd is. En voor haar dochter en schoonzoon. En ook neemt ze de zorg op voor haar schoonouders.... Voor mij is zij een TOPPER en heb ik veel waardering en respect voor haar. Momenteel is zij aan het re-integreren (in de zorg, wat even stil staat ivm corona) Ze heeft nog allerlei klachten maar rust of tijd voor haar zelf heeft ze niet. Haar honden Joy en Nikita zijn haar vriendjes. Ze zorgt voor alles en iedereen en staat altijd voor een ieder klaar. Zelf zet zij zichzelf altijd op de laatste plaats.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Coby Vester
  Hallo lieve mensen, Mijn vriendin wil ik opgeven voor de Strong Women Award. Afgelopen maand is zij 70 jaar geworden. Ruim 9 jaar geleden kreeg zij borstkanker. daar heeft zij nog steeds problemen van. Zij heeft er alles aangedaan om er bovenop te komen. In de tussentijd werd haar kleindochter geboren. GEWELDIG. Alleen ging het niet zo best met de kleine. Dan had ze weer dit en dan weer naar het ziekenhuis voor dat. Het was een raadsel voor iedereen. Na lange onderzoeken bij de kleine, kwam naar buiten dat haar mama " het Munchhausen by PROXI" had " Vreselijk triest" Zij maakte haar eigen kind ziek voor aandacht. Na meerdere malen in t ziekenhuis is de kleine via jeugdzorg bij haar opa en oma gaan wonen. Dit omdat haar papa moest werken. Haar mama wordt nu behandelt. Triest, zoiets is voor elke oma/opa, mama/papa 'n nachtmerrie. Mama is psychisch zwaar ziek. Mijn vriendin en haar man zorgen nu nog steeds voor hun kleindochter, ondanks dat het door haar ziekte te ZWAAR is. Alles draait om hun kleindochter. Brengen naar school, sporten, gesprekken op school etc. Ik vind dit heel KRACHTIG, ondanks dat het soms te zwaar is, maar ja dit doe je voor je kleinkind. Coby
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Janneke
  Lieve vriendin/strong woman,  Hierbij wil ik heel graag iemand opgeven voor deze geweldige actie.  Ik vind dat er vaker vrouwen 'in the picture' mogen staan om wat ze doen,  wie ze zijn en vooral deze vrouw die ik wil daarom opgeven. Ik ken een geweldige vrouw,  Floor heet ze. Ik ben al 5 jaar klassenmoeder met haar voor onze geweldige groep voor onze kinderen.  Ze staat echt voor iedereen klaar. Ook rijdt ze regelmatig een zieke moeder in de klas die kanker heeft naar het ziekenhuis. Ze organiseert al jaren 'Sint voor ieder één' , een organisatie voor kinderen die niet vanzelfsprekend cadeautjes krijgen. Dus is ze hier, al ver voor sinterklaas, mee bezig. Hier regelt ze de cadeautjes, locaties,  inpaksters enz. Ook doet ze vele andere dingen voor de klas/school. Heeft de juf moeders nodig,  en die zijn schaars te krijgen omdat iedereen het druk heeft, geeft zij zich vaak als eerste op, terwijl ook zij een drukke baan en een mooi gezin heeft.  Helaas heeft ze vorig jaar 2 grote liefdes verloren: in juni overleed haar moeder tijdens een kort ziekbed aan kanker en in december overleed haar schoonvader aan COPD. Dit grote verdriet zal ze nooit laten merken en lacht,  regelt en gaat gewoon door met van alles. Ik ken haar echt als één van de weinige krachtige vrouwen.  Zij verdient dit echt!! Liefs Janneke Driessen 
  Beantwoorden
 • Anoniem
  alexandra Poen-Heg
  Hoi Hoi Ik wil graag mijn zus opgeven als het iemand verdient dan mijn zus wij zijn altijd twee handen op een buik geweest in 2006 raakte ik zwager na 16 jaar proberen kregen wij een prachtige zoon Quin al snel was duidelijk dat het niet goed ging met Quin hij wert met volle spoed naar de radboud gebracht waar mijn zus alles voor ons regelden gespreken met de artsen woerden na 3 maanden kwam Quin thuis Maar moest 2 a 3 x in de week naar het radboud en altijd ging mijn zus me En toen tot over maat van ramp kreeg haar man een helezwaare hersenbloeding waardaar hij thuis kwam te zitten en mijn zus een zorgpachent er bij had Maar ze bleef met ons mee gaan en eens in de maand ging Quin logeren zodat ik even bij kom tanken van 24/7 zorg in 2014 is Quin overleden en zijn crematie hebben we samen geregeled zo fijn en toen werd ik steeds zieker en renden ze met mijn naar het ziekenhuis naar lang zoeken wert er choching met een Tumor op de hiperviese geconstatert ben geholpen Maar hij is helaas weer terug daar door mocht ik niet Meer naar huis en nu woon ik bij mijn zus in een zorgwoning hoe cool is dat anders had ik naar een verzorgingshuis gemoet .naar dat is nog niet alles ze zorgt ook nog voor onze oom onze moeder haar man en ze is vriwillerger bij het brijncafe mensen met dementsie wat een toper he ze is mijn allersie veel liefs
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen