Placeholder

Recept voor chocolade-kersentaart

Met deze heerlijke chocoladetaart heb je gegarandeerd succes bij jong en oud!

Met deze heerlijke chocoladetaart heb je gegarandeerd succes bij jong en oud!

gebak, 10 personen

 

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 300 g pure chocolade, grof gehakt
  • 375 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 6 eieren, gesplitst
  • 125 g bakmeel
  • 75 g poedersuiker
  • 6 el kirsch of rum
  • 300 g kersenjam

Extra: springvorm van 24 cm ø, bakpapier

Aan de slag!

  1. Smelt de helft van de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met heet water (= au bain-marie) en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  2. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en sluit de vorm. 
  3. Vet de rand in met boter. 
  4. Klop met de mixer 125 g boter met de suiker zacht.
  5. Verwarm de oven voor tot 160 ºC. 
  6. Splits de eieren en klop de eidooiers een voor een door de boter. 
  7. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop glad.
  8. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. 
  9. Spatel de eiwitten en het bakmeel om en om in kleine porties luchtig door het chocoladebeslag. 
  10. Schenk het beslag in de vorm.
  11. Bak de chocoladecake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten gaar. 
  12. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en het bakpapier en laat de cake op een taartrooster afkoelen.
  13. Smelt ook de andere helft van de chocolade en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  14. Klop met de mixer de resterende 250 g boter met de poedersuiker tot een romige crème. 
  15. Voeg de 2e portie gesmolten chocolade toe en klop de chocoladecrème glad.
  16. Snijd de cake overlangs door (in 2 lagen). 
  17. Besprenkel de snijvlakken met de kirsch of de rum. 
  18. Besmeer de onderste cakehelft van de jam. 
  19. Leg er de bovenste helft weer op. 
  20. Strijk de chocoladebotercrème in mooie golven over de boven- en zijkant van de taart.
  21. Bewaar de taart in de koelkast.

Tip Bak de chocoladecake 2-3 dagen voor het feest en maak de taart 's ochtends verder af.

 

Voorbereidingstijd: 30 minuten.
Oventijd: 50-55 minuten.
Bereidingstijd: 20 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v.Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad, Bedazzle.