Placeholder

7 tips om kleding wassen leuker te maken

Sorteren, wassen, drogen, strijken, vouwen… Er komt heel wat bij kijken voor de vieze kleren weer schoon in de kast liggen. Met deze 7 tips maak je het jezelf wat makkelijker.

Sorteren, wassen, drogen, strijken, vouwen… Er komt heel wat bij kijken voor de vieze kleren weer schoon in de kast liggen. Met deze 7 tips maak je het jezelf wat makkelijker.

Wat werkt voor jou?
Elke dag een wasje draaien of een dag in de week alle was wegwerken? Dit hangt af van wat jij het prettigst vindt en wat voor jouw huishouden werkt. Bezorgt de was jou hoofdpijn, probeer dan eens je wasroutine aan te passen.

Een momentje voor jezelf
Als moeder en vrouw heb je heel veel te doen, en de was is daar één van. In plaats van op te zien tegen het klusje, kun je er een momentje voor jezelf van maken. Zet je favoriete muziek op, strijk voor de televisie en kijk ondertussen je favoriete programma of luister naar een audioboek.

Je werklading verminderen
Verminder je werklading door 2 wasmanden neer te zetten: een voor de donkere en een voor de lichte was. Zo helpt iedereen in het huishouden een beetje mee en scheelt het jou sorteerwerk.

Ook kun je alle gezinsleden een waszak geven waarin ze alle sokken stoppen. Eens in de week kun je deze dan wassen, drogen en weer teruggeven. Zo hoef jij nooit uit te zoeken welke sok bij welke sok hoort en van wie de sokken zijn.

Wanneer al de kleren zijn gevouwen, kunnen kinderen deze makkelijk zelf opbergen. Om dit leuker voor ze te maken, geef je ieder kind een eigen gekleurde mand en leg je de kleding in de juiste gekleurde mand.

Snel wassen en vouwen
Sommige dingen moeten snel gewassen worden. Probeer daarom eens een ‘Was Mij Nu’ wasmand. Hierin kunnen kleren worden gegooid die zo snel mogelijk gewassen moeten worden, zoals sport- en werkkleding.

Je kunt het vouwen ook wat versnellen door de kleding direct uit de droger te vouwen in plaats van alles eerst uit de droger te halen en de hele berg was op te vouwen. Of vouw het helemaal niet, maar rol het op. Zo blijft het in de kledingkasten van je kinderen vaak minder rommelig en het scheelt jou werk.