Video

7 handige keukentrucjes

Of je nou een keukenprinses bent of niet, iedereen kan wel een aantal trucjes gebruiken die de alledaagse dingen een stukje simpeler maken. Zoals deze 7 keukentrucjes!

1. Potjes openmaken

Geef jij potten meestal aan je man omdat jij ze niet open krijgt? Je kunt een potje makkelijk zelf openmaken door een rubberen handschoen aan te doen of door een rubberen elastiek om de deksel te doen en ‘m dan open te draaien.

2. Pan niet laten overkoken

Plaats een houten lepel op een pan met kokend water, zodat hij niet overkookt. De houten lepel maakt de bellen kapot voor ze te hoog komen en absorbeert vocht. Zo kan de warmte een kant op en kookt het water niet over. Dit trucje werkt alleen met een houten pollepel, een metalen lepel wordt snel te heet.

 

3. Knoflook schillen

Plet de knoflookteentjes met bijvoorbeeld een schaaltje of snijplank. Stop het in een bakje en schud krachtig. Je kunt je knoflookteentjes en het schilletje nu makkelijk scheiden.

4. Gember schillen

Je kunt heel makkelijk de schil van de gember eraf halen door met een lepel de schil weg te schrapen. Zo krijg je zelfs in alle kloofjes de schil weg!

5. Eten ‘flossen’

Een cake of kaas kun je snijden met behulp van flosdraad. Zorg er wel voor dat de draad zonder geur- of smaakstoffen is.

6. Sla langer bewaren

Maak de sla zo droog mogelijk, leg er een keukenpapiertje op en doe folie over de schaal. Het keukenpapier absorbeert het vocht, waardoor je geen slappe sla krijgt.

7. IJs bewaren

Voor ijs dat je zo uit de bak kunt scheppen kun je de bak in een plastic zakje doen. Zorg dat er zo weinig mogelijk lucht in zit en zet het terug in de vriezer.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Heb jij een andere handige tip?

Sandraa

Ja, mijn tip:...

Mijn tips:

Als ik jus over heb, dan doe ik het in ijsblokjes. Laat het afkoelen en dan de vriezer in. Altijd handig. Dit kun je ook met een restje wijn doen.

Witlof was ik in een bakje water met een scheutje melk, zo verdwijnt de bitterheid.

Voordat ik uien ga snijden, leg ik ze even in de vriezer. Geen last van tranende ogen.

Bij een bloemkool verwijder ik de stronk en wikkel hem helemaal in aluminiumfolie, je kunt de bloemkool dan langer bewaren in de koelkast.

appelperzik

Ja, mijn tip:...

snitzel aanbakken en een halt uurtje bij 100 graden celcius nagaren in d eoven.
Gevolg lekker malse snitzels

Meineke

Ja, mijn tip:...

Komkommer en andere fruit en groente kan je schillen met een kaasschaaf.

josjeschluter@hotmail.com

Ja, mijn tip:...

Doe van die chirurgen handschoentjes aan om gehakt te mengen en evt. ballen ervan te draaien. Nooit meer vlees onder je nagels.

Instagram