Video

5 kledingtrucjes die iedereen helpen

Iedereen kent wel een paar handige trucjes die het beste een wijnvlek uit je tapijt halen, of een gat in je shirt dichten. Maar kende je deze trucjes al?

Gele vlekken verwijderen
Die vervelende gele zweetvlekken in een wit shirt krijgt bijna iedereen. Hoe je er vanaf komt? Spray wat citroensap op de plekken waar jij gele zweetvlekken krijgt of hebt, voor je het shirt in de was gooit.

Kauwgom verwijderen
Of je het nou op je kleren hebt, op een meubel of in je haar, met deze truc verwijder je kauwgom makkelijk. Het geheim is ijs. Zorg dat de kauwgom zo koud mogelijk is. Zo wordt het kleverige goedje hard en kun je het makkelijk ergens af schrapen.

Deodorant vlekken verwijderen
Ken je dat? Je hebt je deodorant al opgedaan en trekt voorzichtig je shirt aan. Maar, vooral wanneer je zwart draagt, krijg je soms witte strepen van de deodorant. Gelukkig haal je die heel makkelijk weg met babydoekjes! Zorg ervoor dat je altijd een pakje bij de hand hebt, en je hebt nooit meer rare witte strepen.

Ladders in je panty voorkomen
Je kent waarschijnlijk al de truc met doorzichtige nagellak om een ladder in je panty ervan te weerhouden verder uit te lopen. Maar waarom niet je hele panty beschermen tegen ladders? Spray je panty in met haarlak en spray wat extra op de plekken waar je snel ladders krijgt.

Zichtbare beha-bandjes wegstoppen
Bij sommige jurkjes of shirtjes zie je net je beha-bandje. Dit wil je natuurlijk liever niet en daarom hebben wij de oplossing: een supersimpele doe-het-zelf. Het enige wat je nodig hebt is een klein reepje stof en drukknoopjes. Naai de drukknoopjes op het reepje stof en naai deze aan de binnenkant van je shirt. Je beha-bandje klem je ertussen wanneer je het shirt aan hebt, waardoor deze keurig onder je shirtje blijft zitten.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Heb jij nog een handige kledingtip?

Ja, mijn tip:...

Als je wat wasverzachter in het water doet van je stoom-strijkbout dan strijk je alles veel mooier glad, zelfs de moeilijke stukken.(y)::)

Nee

😀

Ja, mijn tip:...

Je krijgt meer ruimte in je kledingkast door om elk hangertje een clipje van een frisdrank- of bierblikje te schuiven zodat je daaraan nòg een kleerhanger met een kledingstuk kunt ophangen.kunt ophangen.

Ja, mijn tip:...

:inlove::inlove: als het al een jaar niet gedragen is kan je het kledingstuk weg doen, je hebt het dan ook niet gemist om te dragen 😮

Instagram