Leuke dingen doen

Zo motiveer je kinderen vaker buiten te spelen

Het liefst zitten ze de hele dag binnen achter hun laptop of telefoon, maar juist voor kinderen is het belangrijk om voldoende te bewegen.

Minimaal 1 uur buiten spelen heeft veel voordelen. Kinderen bewegen hierdoor voldoende, ze moeten hun fantasie gebruiken, het zonnetje is gezond en kinderen leren met elkaar omgaan. Maar hoe motiveer je dit?

Neem kinderen mee op pad
Er zijn genoeg kinderen die uit zichzelf gaan buiten spelen, maar als dit niet het geval is, moet je ze even laten wennen. Loop me ze mee naar de speeltuin en wijs aan wat ze kunnen doen. Of pak samen de fiets en ontdek nieuwe plekken.

Zet speelgoed buiten
Hebben je kinderen favoriet speelgoed? Leg het met mooi weer in de achtertuin. Zorg ook voor loopfietsen en skeelers zodat ze zelf op pad kunnen.

Geef ze klusjes in de tuin
Vraag je kinderen mee te helpen in de tuin, of geef je hun eigen moestuintje. Hoe leuk is het als ze hun eigen tomaatjes laten groeien? Dat is nog heel leerzaam ook.

Laat je kinderen vrienden uitnodigen 
Als je kinderen vanuit school vrienden meenemen, stuur ze dan samen naar buiten om spelletjes te doen. Samen kunnen ze activiteiten bedenken.

Laat je kinderen kiezen voor een buitensport
Met twee keer in de week een voetbaltraining komen je kinderen wel aan hun beweging.

Maak van je tuin een speeltuin
Zet bijvoorbeeld een schattig speelhuisje neer of hang een schommel op. In de zomer is het ook leuk om een zandbak neer te zetten.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel