Thuis

Wat te doen op 30 april?

Heb jij eigenlijk helemaal geen zin om Koninginnedag te vieren of valt het weer tegen? Vriendin.nl geeft je tips over wat je kunt doen als de dag in het water valt of om de drukte te ontvluchten!

Waar veel mensen op Koninginnedag kiezen voor de rommelmarkt, kermis of een bezoekje aan de stad waar de Koninklijke familie (Rhenen en Veenendaal) deze dag met volksvermaak viert, kun jij er natuurlijk voor kiezen om iets heel anders te gaan doen!

Ten eerste: slaap lekker uit! Heb je kinderen die in alle vroegte naast je bed staan, verleng dan het weekend en ontbijt in bed met broodjes en aardbeien en snooze nog even door met z'n allen.

Zonder kids? Op Koninginnedag kun je naar de sauna gaan of in de bioscoop een middagvoorstelling pakken, ook in veel musea is het iets rustiger dan op andere dagen. Hou een filmmarathon in pyjama op de bank of nodig een vriendin uit en maak een kleine mini-spa thuis. Scrub je gezicht, doe je nagels, vertroetel jezelf!

Nuttig: Regent het of heb je gewoon geen zin in de rommelmarkt. Zet dan de spullen die je anders weg zou gooien op Marktplaats of breng ze naar de kringloopwinkel. Nu de lente begint, kun je je vandaag ook nuttig maken dor je kledingkast weer zomerproof te maken. Weg met die dikke truien, de shirtjes met korte mouwen kunnen binnenkort weer aan. Ook handig, je kunt 30 april gebruiken voor de traditionele voorjaarsschoonmaak!

Met de kinderen: pretparken zijn vaak ietsje rustiger of bieden een speciale Koninginnedagkorting aan. Kijk ook even of bij de Familie-uitjes een park zit, zodat je daar met Vriendin-korting naartoe kan! De dierentuin of een (binnen)speeltuin is natuurlijk ook hartstikke leuk en niet helemaal oranje. is het weer slecht, haal dan schilder- en knutselspullen tevoorschijn en zet een leuke dvd op, gooi de gordijnen dicht en maak een thuis-bioscoop met chips en popcorn. Samen de keuken in, is natuurlijk ook leuk, ga koekjes bakken!

Tip: ga de grens over! In bijvoorbeeld Antwerpen (België) en Kleve (Duitsland) ben je zo én daar zijn helemaal geen toeters en bellen of oranje volksfeesten! Let wel even op of de winkels open zijn, aangezien het in het buitenland 'gewoon' maandag is.

** Let op, voor al deze tips geldt: zoek op het internet wel even op of je locatie naar keuze wel open is op Koninginnedag!

Veel plezier!!

Reageer op dit artikel

Heb jij nog tips voor 30 april?

Anoniem

Nee.

Heb er niks mee dus helaas geen tips.

Nee.

Nee ik doe er niets aan.

Ja, ga Koninginnedag vieren!

eerst tv kijken bewonderen hoe ze eruit zien en dan gezellig in de buurt kleedjesmarkten bekijken en lekker feesten met vrienden&familie altijd gezellig zo’n dag.

Instagram