Vrijdag de 13e!

Henk Schiffmacher zet gratis tattoos voor het goede doel

Is elke dag voor jou eigenlijk een ‘vrijdag de 13de’? Tattookoning Henk Schiffmacher zet vandaag een aantal gelukstatoeages bij een paar pechvogels voor het goede doel.

Is elke dag voor jou eigenlijk een ‘vrijdag de 13de’? Tattookoning Henk Schiffmacher zet vandaag een aantal gelukstatoeages bij een paar pechvogels voor het goede doel.

Goed doel

 

Vandaag, op vrijdag 13 januari, introduceert Cordaid Microkrediet een nieuw fenomeen in de goede doelen sector: Cordeals. De introductie van Cordeals haakt in op de trend dat Nederlanders steeds vaker online geld uitgeven aan fun aankopen. Met Cordeals snijdt het mes aan twee kanten: je koopt een bijzondere deal en tegelijkertijd gebeurt er iets goeds met je euro’s. De opbrengst gaat namelijk naar een goed doel: Cordaid Microkrediet. Het doel van Cordeals is om doneren weer leuk te maken. De eerste Cordeal wordt uitgevoerd door tattookoning Henk Schiffmacher. Hij zet vandaag, op vrijdag de 13e, een aantal gratis tatoeages bij een paar gelukkige pechvogels.

Iedere twee weken wordt er op www.cordeals.nl een nieuwe Cordeal aangeboden.

Het goede doel is in dit geval het project van Maylen Balicucos, een Filipijnse Tilapiakweekster. Schiffmacher: ‘Ik heb zelf jaren op de Filipijnen gewoond. De mensen werken er keihard en graag zou ik iets terugdoen voor een ondernemer daar. Maylen is lerares en ’s avonds verzorgt ze haar viskooien. Met microkrediet koopt ze voer en kan ze haar kwekerij uitbreiden met extra viskooien. Op deze manier kan ze meer geld verdienen, kan haar dochtertje naar de kleuterschool én kan ze voor haar ouders zorgen’.

In onderstaand filmpje zie je de oproep van Henk Schiffmacher himself!