Thuis

Utopia: ideale wereld of chaos?

Vanaf maandag 6 januari zendt SBS6 een baanbrekend realityprogramma uit: Utopia. Met nauwelijks enige middelen een ideaal bestaan opbouwen, zou het de 15 pioniers lukken?

Eén jaar lang hebben ze om een compleet nieuwe gemeenschap op te bouwen; een waar Utopia vol gelijkheid en tevredenheid. Maar kan dat wel als je alleen een loods, een stuk land, een bescheiden veestapel, een aansluiting voor water en elektriciteit, één telefoon en een geldbedrag in cash hebt? 15 heel diverse mensen gaan samen de uitdaging aan.

De pioniers van onze tijd leven sinds oud en nieuw in Utopia. Of liever gezegd: óverleven in deze wereld. Want waar moeten ze slapen? Hoe houden ze zichzelf warm? En wat moeten ze eten? Het zijn essentiële vragen waar direct antwoord op gevonden moet worden. Bovendien zijn er geen regels en wetten in Utopia. Moeten die er wel komen of mag iedereen doen wat hij wil? Het is aan de inwoners om dit te bepalen, al zal vast niet iedereen hier hetzelfde over denken…

Utopia is elke werkdag om 19.30 uur te zien op SBS6. Wat denk jij: komt er een ideale samenleving tot stand of wordt het een chaos? Laat het ons via de poll weten, wij zijn erg benieuwd!

Foto: SBS

Reageer op dit artikel

Denk jij dat de Utopianen samen tot een ideale wereld zullen komen?

Nee, omdat...

Teveel ego’s bij elkaar. Chaos ligt op de loer. Sommige deelnemers zijn teveel luxe gewend, dat gaat zeker problemen opleveren. Trouwens echt survivallen kan ik het niet noemen.

Nee, omdat...

Vijftien mensen teveel zijn. Big Brother vond ik geweldig maar weet niet of ik dit ga volgen (heb wel een aantal afleveringen bekeken). Erger me nu al vreselijk aan de ‘leider’, dit beslist hoeveel beleg je op je brood mag hebben …..

Nee, omdat...

dom gedoe

Nee, omdat...

is gewoon commercieel deze serie,lijkt wel leuk maar ik vind dat je het dichter bij huis moet zoeken

Nee, omdat...

het niet echt van begin af aan is. Ze hebben al electriciteits, gas en wateraansluiting. Ze moesten het alleen maar aansluiten met wat materiaal. En toevallig had die paul alles al klaarliggen. ja ja. Gooi ze op een onbewoond eiland met niks en je zult zien dat ze het nog geen week uithouden. Daar worden nl. niet de boodschappen bezorgd, hout en ander materiaal en matrasjes afgeleverd. Dan wordt het een hele andere zaak. En ben het eens met jullie. Teveel ego’s bij elkaar. Sommige lopen hele dag maar rond zonder ook maar een poot uit te steken. Ik volg alleen de uitzending dus weet niet wat er in de stream doorgegeven wordt maar dat is mijn mening. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als al het geld op is. Want boodschappen doen voor 15 man die elk iets anders wil (hakim met zijn aardbeien en die worstelaar met zijn tonijn) en dan ook nog laten bezorgen kost ook bakken vol geld. Maar daar zal john de mol ook wel wat op vinden. Per slot van rekening moet het 1 jaar draaien. Als straks alles aangesloten en getimmerd is ben je klaar. Ben benieuwd of er dan ook zoveel kijkers zullen zijn als ze maar een beetje doelloos voor zich uit zitten te staren.

Nee, omdat...

Utopia lijkt teveel op de gewone wereld die hebben we al
ik zie nog niets verniewends

Instagram