Thuis

Uittip: Nederlands filmfestival

Ook dit jaar vindt het Nederlands Film Festival in Utrecht weer plaats. Gedurende 21 t/m 30 september staan bekende, onbekende en jonge filmmakers centraal. Honderden films worden in verschillende bioscopen in Utrecht getoond. Vriendin zet vijf aanraders voor je op een rijtje.

1. Meester Spion
Spannende maar ook komische film voor het hele gezin. Tims ouders starten een hotel in de buurt van de zee, waardoor de hele familie gaat verhuizen. Tim heeft hier moeite mee, totdat hij per ongeluk een kelder onder het hotel ontdekt waar hij wel hele vreemde dingen aantreft…

Tijd: 14:00 – 15:35
Waar: Wolff City Bioscoop in Utrecht
Wanneer: zaterdag 24 september
Prijs:  € 12,50 (volwassenen) en € 7 (kinderen t/m 12 jaar)
Meer info: filmfestival.nl

2. Op de dijk
Dramafilm van regisseur Mirjam de With. De Nederlandse visser Johan die in Noorwegen werkt, keert halsoverkop terug naar zijn geboortedorp Volendam. Hier is namelijk iets vreselijks gebeurd. Hij ontmoet daar zijn oude vriend die vijftien jaar geleden bij de nieuwjaarsbrand was. 'Op de dijk' is een dramafilm over schuldgevoelens en vriendschap.

Tijd: 13:00
Waar: Wolff City Bioscoop in Utrecht
Wanneer: zaterdag 24 september 
Prijs: € 9,50 
Meer info: filmfestival.nl

3. Ja ik wil!
Romantische komedie geregiseerd door Kees van Nieuwkerk. Roos wil dolgraag trouwen, maar wordt aan de kant gezet door de liefde van haar leven. De ene na de andere vriend van Roos stapt in het huwelijksbootje. Dit doet haar zeer. Zal ze zelf ooit nog het ja-woord mogen zeggen…

Tijd: 18:45 en 19:00
Waar: Cinemec en Rembrandt Pathé in Utrecht
Wanneer: zaterdag 24 september
Prijs: € 9,50
Meer info: filmfestival.nl

 

4. Onderbeds
Korte drama over het meisje Noa dat bevriend is met de monsters onder haar bed. De monsters komen het 9-jarige meisje iedere avond ophalen om ’s nachts op avontuur te gaan. Een leuke en spannende film om met de kids heen te gaan.

Tijd: 13:30
Waar: Wolff City Bioscoop in Utrecht
Wanneer: zondag 25 september
Prijs: € 9,50
Meer info: filmfestival.nl

5. Vleesverlangen
Lange documentaire waarin Marijn Frank (bekend van Keuringsdienst van Waarde) stage loopt bij een koeienslachterij om van haar vleesverslaving af te komen.

Tijd: 12:30
Waar: Louis Hardlooper Complex in Utrecht
Wanneer: zondag 25 september
Prijs: € 9,50 
Meer info: filmfestival.nl

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram