Thuis

Tv-tip: De Week Van De Moederliefde

Van maandag 2 februari tot en met vrijdag 6 februari brengt RTL 8 je De Week Van De Moederliefde. Deze themaweek staat in het teken van bevallen en moederschap.

Elke 2 minuten sterft een vrouw in een ontwikkelingsland tijdens haar zwangerschap of bevalling. Cordaid Memisa en haar ambassadeurs Tanja Jess en Anousha Nzume willen, in samenwerking met RTL 8, de moedersterfte in ontwikkelingslanden onder de aandacht brengen.

Daarom komt de vrouwenzender met De Week Van De Moederliefde. Van 2 tot en met 6 februari wordt dagelijks om half 9 een film uitgezonden die in het teken staat van het moederschap. Enkele voorbeelden zijn Juno, Motherhood en Jersey Girl. Na de film kun je kijken naar Ik Word Moeder, een programma waarin Tanja Jess en Anousha Nzume bevallingen volgen in Nederland en Oeganda.

In de eerste 4 afleveringen zijn Tanja en Anousha in een verloskundigenpraktijk in Nederland. In de laatste aflevering reizen ze naar Oeganda. Zo krijg je als kijker een goed zicht op de enorme verschillen tussen bevallen in Nederland en bevallen in een ontwikkelingsland.

Foto: RTL

Reageer op dit artikel

Instagram