Roland: ‘Mijn huidige vriendin en mijn ex willen een trio met mij’

Roland: ‘Mijn huidige vriendin en mijn ex willen een trio met mij’

Roland is na jaren eindelijk over zijn ex heen en prijst zich gelukkig met zijn nieuwe vriendin, Eva. Met haar experimenteert hij veel op seksueel gebied. Maar nu gaat ze hem een brug te ver: ze wil een trio met zijn ex erbij.

Roland is na jaren eindelijk over zijn ex heen en prijst zich gelukkig met zijn nieuwe vriendin, Eva. Met haar experimenteert hij veel op seksueel gebied. Maar nu gaat ze hem een brug te ver: ze wil een trio met zijn ex erbij.

Roland (32): ‘No way dat ik mijn probleem met een van mijn vrienden ga bespreken. Ze zouden me totaal voor gek verklaren. Ze zouden niet begrijpen waarom ik tegensputter terwijl mijn prachtige vriendin én mijn evenzo mooie ex mij een opwindend aanbod hebben gedaan. Maar ik lig er wakker van. Letterlijk. Ik weet nog niet hoe, maar ik móet er onderuit zien te komen. Want zij kunnen dan wel denken dat het spannend gaat worden, ik vrees dat het uitloopt op een drama. In ieder geval voor míj.

Sabine en ik zijn vijf jaar samen geweest, vanaf mijn negentiende. Ze was mijn eerste. Wat mij betreft had onze relatie eeuwig mogen duren. Toen ze het uitmaakte brak zij mijn hart. Maar Sabine, twee jaar jonger dan ik, vond dat ze zich veel te vroeg had gebonden. Ze wilde weer vrij zijn, daten met andere mannen, avonturen beleven. Dat ik er kapot van was, dat weet ze, dat heb ik haar indertijd duidelijk gezegd. Maar ze weet niet hoelang dat geduurd heeft. Ik hield mij al snel stoer en probeerde een vriendschap met haar op te bouwen, zoals zij graag wenste. Na elke afspraak lag ik jankend in mijn bed, maar ik had het ervoor over omdat ik hoopte dat ze terug zou komen. Dat heeft wel drie jaar geduurd.

Ondertussen had ik andere vriendinnen. Voor wie ik ook heus wel wat voelde. Maar als Sabine mij had teruggewild, had ik ze stand te pede verlaten, zeker weten. Helaas, Sabine liet nooit blijken dat ze me miste. En toen zij met iemand anders ging samenwonen, wist ik dat ik haar definitief uit mijn hoofd moest zetten. Dat is gelukt. We zijn nog goed bevriend, maar verder is het echt over tussen ons, ik voel niets meer voor haar. Sinds een jaar heb ik een vriendin op wie ik stapelgek ben. Het is anders dan met Sabine – zo verliefd als toen zal ik nooit meer worden, ik zal me simpelweg nooit meer zo overgeven – maar ik hou ontzettend veel van haar. We hebben het heel goed samen, in vele opzichten. Ook in bed. Qua fantasieën zitten we helemaal op één lijn en we leven ons geregeld uit. Vastbinden, blinddoeken, noem het maar op. Ook hebben we een paar keer een triootje gehad. Met een andere vrouw erbij, een vriendin van Eva, die bi is. Daar mocht ik alles mee doen wat ik wilde. Eva was geen moment jaloers. Knap hoor, ik zou het niet trekken als er nog een man bij onze seks zou zijn. Maar Eva kan dat heel goed loskoppelen, ze vindt het zelfs ronduit opwindend om mij bezig te zien met een ander.

Natuurlijk kennen Eva en Sabine elkaar. Sabine speelt immers nog een rol in mijn leven, als een goede, intieme vriendin. Mijn ex en mijn huidige lief zijn inmiddels vriendinnen geworden. Sabine is op dit moment weer single en stort zich volledig in het uitgaansleven. En ook zij is aan het experimenteren geslagen. Toen zij onlangs bij mij en Eva kwam eten, vertelde ze spontaan over een trio met twee mannen, dat ze het weekend ervoor had beleefd.  Dit was voor het eerst dat ze tot in detail over seks met anderen vertelde en ondanks alles voelde ik een steek in mijn maag. En ik schrok mij kapot toen Eva, er waren toen al aardig wat flessen wijn doorheen, opeens vertelde over ónze triootjes. Hallo zeg, mijn seksleven bespreken met mijn ex gaat mij echt te ver! Maar Sabine hing aan Eva’s lippen. En schoof verdacht dicht naar mijn vriendin toe. ‘Mag ik niet eens meedoen,’ vroeg ze brutaal. En toen zaten ze opeens te zoenen, zo voor mijn neus, mijn ex en mijn vriendin.

Ik dacht dat ik gek werd. En nee, níet van opwinding. Ik heb Sabine zo snel mogelijk de deur uitgewerkt, onder het mom van: ‘Laten we niets overhaast doen en kappen voordat er dingen gebeuren waar we later spijt van krijgen,’ maar makkelijk was het niet. En sindsdien heeft Eva het er geregeld over. Zij vindt Sabine een mooie, aantrekkelijke vrouw. Dat het mijn ex is, maakt voor haar niet uit, dat is toch al zeven jaar geleden? Zij weet niet beter dan dat ik er helemaal overheen ben. En dat ís ook zo, maar dat betekent nog niet dat ik haar opnieuw in mijn bed wil. Het idee alleen al maakt me panisch. Ik ben veel te bang dat ik dan toch weer gevoelens voor haar krijg. Dat ik totaal terugval in die put van ooit. Maar dit durf ik Eva niet te vertellen, of beter gezegd: ik wil het niet. Het voelt te persoonlijk. Mag ik iets voor mezelf houden, alsjeblieft? Ondertussen mailt ook Sabine ‘of we eens gezellig met z’n drieën afspreken.’ Wat een nachtmerrie!’

Tekst: Lydia van der Weide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • --Anoniempje
  --Anoniempje
  Ik spreek als vrouw, en ik zou het mijn vriend zeker niet voorstellen. Zoals je zelf al zegt, zie je het niet zitten. Ik zou dat eerlijk zeggen, dat je dit niet ziet zitten, omdat je bang bent dat het daarna voor jullie alleen vreemd zal zijn. En als het echt niet anders kan, zou ik de ware reden bloot leggen. Dat je ooit wat met haar had, en het lang duurde voor je er over heen was. Dat je bang bent dat het, omdat het je ex is, weer zal zijn zoals vroeger, toen je samen was met haar. Vind het een hele moeilijke vraagstelling, en vind het knap dat jij degene bent die hier totaal op tegen is. Daarnaast knap van je vriendin dat ze dit zou opteren. Ik zou het niet eens willen, maar zo ie zo wil ik nooit een trio. Ik wens je veel succes en vooral achter je eigen gevoel blijven staan!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Gewoon heel simpel zeggen dat je dit te ver vindt gaan. Het is je ex, het is al heel wat dat die nog bij je over de vloer komt, maar in je bed hoort ze gewoon niet meer. Als je nieuwe vriendin dat niet snapt dan is dat jammer voor haar maar zij heeft jouw beslissing op dit gebied te respecteren. Omdat niemand jou kan dwingen om op seksueel gebied iets te doen waar je echt niet achter staat.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen