Placeholder

Renata: ‘’Ik geniet van vele onenightstands na mijn lange relatie’’

Nu Renata na acht jaar single is, geniet ze volop van haar vrijgezelle bestaan. Daarbij vindt ze het leuk om veel verschillende mannen uit te proberen.

Renata (31): Toen ik anderhalf jaar geleden 30 werd en een groot feest gaf, keek ik naar mijn vriend Michel en wist opeens dat ik niet met hem verder wilde. Onze relatie was vertrouwd en veilig. Maar ook een sleur.

Al acht jaar waren we samen en lang had ik gedacht dat hij de man was met wie ik oud wilde worden. Maar ik had al een tijdje twijfels, en toen ik hem die avond zag staan, lichtelijk aangeschoten maar toch nog degelijk en een tikje saai, zoals altijd, had ik het plotseling helemaal met hem gehad. 30 was ik, 30; en ik leefde het leven van een bejaarde! Uitgaan deden we zelden, uit eten ook niet; zonde van het geld, vond Michel. Net zoals hij reizen geldverspilling vond – en eigenlijk álles wat ook maar een beetje spannend en uitdagend was. Zelfs over kinderen twijfelde hij, het zou wel een erg grote aanslag op ons rustige leven zijn. Ik dobberde mee op zijn wensen, al jaren. Maar op dat moment besloot ik mezelf het mooiste verjaardagscadeau te geven dat ik maar kon bedenken: mijn vrijheid.

Nieuwe man

Michel was perplex toen ik de volgende dag aankondigde dat ik het uitmaakte. Na die verbazing kwam woede. Toen hij zei dat als hij dit geweten had hij nooit dat dure cadeau – oorbellen van nog geen 40 euro! – voor mij had gekocht wist ik het heel zeker. Ik was klaar met Michel! Het is een zware tijd geweest, want we woonden samen. Na mijn mededeling veranderde Michel in een rancuneuze man die mij op alle mogelijke manieren dwars zat en andere woonruimte vinden was niet eenvoudig. Maar na een halfjaar was alles gelukkig afgerond. Wat voelde ik mij blij in mijn nieuwe woning! Waar alles van mij was en ik alles kon doen waar ik maar zin in had. Ik had enorm veel zin in een nieuwe man. Gewoon voor een nacht, voor een simpel seksavontuur, verder niets. Vrijblijvende seks had ik nooit eerder gehad maar het leek me heerlijk. En ik had sowieso weinig ervaring: voordat ik Michel ontmoette had ik het bed gedeeld met maar twee andere jongens. Daar moest nodig verandering in komen, vond ik.

14 onenightstands

Meteen het eerste weekend dat ik op mezelf woonde, pikte ik een leuke man op en sleepte hem naar mijn huis. Ik vond het zalig om weer een nieuw lichaam te voelen. Mijn vangst keek wel beteuterd toen ik zei dat hij niet mocht blijven slapen. En dat ik het ook niet nodig vond om nummers uit te wisselen. Maar hoe leuk en lekker het ook geweest was, ik hoefde hem niet weer te zien. Straks zou ik ongemerkt weer een relatie inrollen, echt niet! Sinds die avond, 8 maanden geleden, heb ik 14 onenightstand gehad. Veel ja, dat geef ik toe. Maar ik doe het altijd veilig en zeg van tevoren tegen mannen dat ik niets méér wil dan eenmalige seks. Dan doe ik er toch niemand kwaad mee?

Toch loop ik er liever niet mee te koop. Vrouwen krijgen immers snel het stempel ‘makkelijk’ of erger op geplakt. En daar heb ik geen zin in. Ik heb aan iemand verantwoording af te leggen. Er komt heus wel weer een moment dat ik mij wil gaan binden, iedereen verlangt uiteindelijk naar echte liefde, ik net zo goed: maar voorlopig nog niet. Ik vind het spel van versieren, verleiden, aftasten en voor het eerst iemand zoenen en voelen nu nog veel te spannend. Mannen oppikken in mijn woonplaats, dat doe ik niet meer. Ik heb er 4 ‘gehad’ en daar werd al over geroddeld. Dus ik ga uit in een grotere stad in de buurt, alleen, waar het lekker anoniem is. En als iemand lekker genoeg is én betrouwbaar overkomt, ga ik met hem mee.

Internetdating

Ook doe ik aan internetdating. Ik kies mannen uit die bereid zijn voor een hotel te betalen; want al die mannen bij mij thuis, dat zou opvallen. Ik zie mijn buren al gluren! Ondertussen beginnen mensen om mij heen soms opmerkingen te maken of ik niet weer eens aan de man moet. ‘Jij wilt toch ook wel weer eens lekker van bil?’ vroeg een collega onlangs brutaal. De nacht ervoor had ik 5 uur lang liggen vrijen met mijn laatste verovering, dus ik moest stilletjes lachen. Hij moest eens weten, ik kom echt niets tekort. Ik merk nu ook pas hoe verschillend mannen zijn in bed. Sommige weten goed van wanten, anderen bakken er niets van. Ik blijf doorzoeken tot ik de man tref met wie ik het zo klikt dat ik hem niet meer wil laten gaan. Maar laat mij tot die tijd maar lekker op míjn manier feestjes bouwen!’

Vriendin’s favoriet

Wie flirt straalt zelfvertrouwen en plezier in het leven uit en trekt op die manier mensen aan. De flirtcoach vertelt over tal van manieren en geeft vele tips om zowel in de vriendschap als op het werk en in de liefde een echte flirt te worden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Tekst: Lydia van der Weide
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.