Thuis

Nieuw seizoen Orange Is The New Black: 5 redenen om te kijken

Vanaf vandaag is het nieuwe spannende seizoen van Orange Is The New Black te zien op Netflix. Ga je alle afleveringen in één dag afkijken of ken je de hele serie niet? Wij geven je vijf redenen om kennis te maken met deze vrouwen in oranje overalls.

1. Piper & Alex
Een bijzondere relatie om te aanschouwen, maar zeker geen sprookje. Doordat de serie in een vrouwengevangenis afspeelt, ontstaan er veel romances tussen de gevangenen. En ondanks dat Amerika redelijk preuts is, wordt er in deze serie niet omheen gedraaid.

2. Je blijft kijken
De waarschuwing bij Netflix geldt ook voor deze serie: je kunt niet stoppen met kijken. Ga er eventjes goed voor zitten, want waarschijnlijk start je de dag zelf nog met seizoen één en eindig je met vier. Elke aflevering heeft weer een cliffhanger en die extra 45 minuten kunnen er ook nog wel bij…

4. Emoties
De ene aflevering staan de tranen in je ogen van het lachen door de droge opmerkingen van Crazy Eyes en de andere aflevering huil je om haar. Er komen kinderen ter wereld en er gaan gevangenen dood, tijdens alle seizoen leef je met ze mee.  

4. Je kunt erover meepraten
Je moet natuurlijk niks, maar het is wel heel fijn als je kunt meepraten over de personages en hun verhaallijnen. Zeker aankomende periode gaan veel mensen er weer over beginnen, want het nieuwe seizoen staat vanaf vandaag online en iedereen sluit zichzelf daarom weer op. Bovendien, hoe sneller je de vorige seizoenen kijkt, hoe minder je vrienden kunnen verklappen! 

5. Je hebt niet voor niets een account 
Als je dan tóch een Netflix-account hebt, kun je er maar beter gebruik van maken. Zorg dat je je geld er een beetje uithaalt en kijk in ieder geval alle seizoenen van Orange Is The New Black. Mocht je geen account hebben, kun je het een maand uitproberen. Moet je wel even vrij nemen want een maand en vijf seizoenen: dat kan een uitdaging zijn! 

Oja, een kleine 6: je weet nu waar de hashtag OITNB voor staat. Mocht je het je de aankomende weken afvragen; bij deze!
 

Het nieuwe seizoen van Orange Is the New Black is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Reageer op dit artikel

Instagram