Thuis

Mannen aanspreken? No way!

Word jij al zenuwachtig bij het idee een vreemde man aan te spreken, laat staan daadwerkelijk op hem af te stappen voor een praatje? Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer last hebben van sociale angsten dan mannen.

Dit onderzoek is gehouden onder 31.000 mensen van verschillende leeftijden, in 18 verschillende landen. De deelnemers vulden allemaal dezelfde vragenlijst in met vragen over hun sociale angsten. De vragen gingen over een aantal potentieel ongemakkelijke situaties, zoals: het praten met vreemden, het aanspreken van het andere geslacht, de reactie op kritiek, spreken in het openbaar en het aanspreken van mensen met autoriteit. De wetenschappers vroegen de deelnemers ook hoe ongemakkelijk zij zich voelden bij activiteiten zoals het eten en drinken in openbare ruimtes, het werken terwijl ze bekeken worden en het bezoeken van feestjes.

Wat bleek? Wij vrouwen voelen op alle vlakken vaker angst dan mannen. Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen zit 'm in het aanspreken van het andere geslacht. Dat gaat mannen beter af dan vrouwen. Reden hiervan is dat wij vrouwen doorgaans een meer afwachtende houding aannemen dan mannen. Mannen zien deze houding weer als een teken dat ze moeten jagen, want jagen blijft toch in de genen van de man zitten. En tja, wij vinden het meestal ook wel erg leuk om veroverd te worden.

Vriendin vraagt zich af: Stap jij snel op mannen af voor een praatje? Laat het ons weten via de poll. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Ik stap gemakkelijk op mannen af:

Ja hoor, helemaal geen moeite mee!

Het zijn geen enge wezens hoor. Althans niet enger dan wij vrouwen 😀

Nee, helemaal niet gemakkelijk

Echt niet gemakkelijk. Ik krijg al de zenuwen als ik er denk.

Nee, helemaal niet gemakkelijk

Ik vind dat hartstikke eng om te doen.

Instagram