Thuis

Laat ze maar lachen

Lachen in ons eentje doen we niet vaak en vrouwen lachen meer dan mannen. Echt waar! En zo zijn er nog meer leuke weetjes over lachen…

Robert Provine is een neurowetenschapper en heeft een grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar lachen gedaan. Daar kwamen hele leuke feitjes uit, zoals deze:
 

  • Lachen uit zich vaak in klinkerachtige geluiden, zoals ‘haha’, ‘hoho,’ of ‘hihi’, die elke vijfde van een seconde worden herhaald.
  • Hoe vaak lach jij hardop als je in je eentje bent? Niet vaak? Dat kan goed kloppen: lachen heeft vooral te maken met de interactie tussen mensen. Alleen als je tv kijkt, naar de radio luistert of een boek leest, lach je misschien weleens hardop als je alleen bent. Het blijkt dan ook dat mensen 30 keer meer geneigd zijn om te lachen als ze in gezelschap van anderen zijn.
  • Slecht nieuws voor de moppentappers: er wordt meer gelachen om onverwachte opmerkingen in een gesprek dan om opzettelijke grapjes.
  • Lachen op commando is erg moeilijk, dat kunnen we niet bewust.
  • We lachen meestal niet tijdens het praten. Een lach onderbreekt namelijk geen zin, die bewaren we voor de korte (adem)pauzes.
  • Lachen is aanstekelijk. Als je iemand hoort lachen, begin je zelf vaak ook. Zo is er bijvoorbeeld een keer een lach-epidemie in Tanzania en Uganda geweest. Duizenden mensen begonnen te lachen, om helemaal niets!
  • Vrouwen lachen meer dan mannen in een groep. En vrouwen schijnen ook meer naar mannen te lachen dan andersom.
  • Als iemand aan het woord is, schijnt diegene meer te lachen dan de luisterende mensen om hem of haar heen. Zou dat verklaren waarom vrouwen vaker lachen dan mannen?

Reageer op dit artikel

Kende jij deze feitjes over lachen al?

Nee, maar vind het wel erg grappig

Ik had in mijn profiel gezet dat ik een lachebekje was, en nu samen met mijn lieve knuffelbeer. We lachen soms om niks en dat is zo leuk. Hij zegt altijd een dag niet gelachen is een dag niet geleeft.:inlove::D:D:inlove:

Ja, dat wist ik al

😀

Ja, dat wist ik al

Pluk de dag met een lach is mijn motto want het geeft je zoveel energie .

Ja, dat wist ik al

Ik weet ook dat lachen heel gezond is, en dat lachen ook kan werken als een soort verdoving.
als je lacht heb je ook minder pijn dat heb ik aan de lijve ondervonden.

Ja, dat wist ik al

lachen is gewoon super gezond

Instagram