Thuis

Klein geluk

Om positief het nieuwe jaar te beginnen, is het goed om je aandacht te richten op kleine geluksmomentjes. Want wie zich gelukkiger wil voelen, mag kleine stapjes nemen.

Schrijf leuke gebeurtenissen op
Zei een wildvreemde je vrolijk gedag? Schrijf het op. Heeft een vriendin een lief voicemailbericht voor je ingesproken? Schrijf het op. In een boekje of schriftje. Zo train je jezelf om positieve gebeurtenissen langer vast te houden.

Knuffel!
Knuffelen is gezond en het maakt je blij. Knuffel je partner, een vriendin of je ouders, broer of zus.

Neem een avond voor jezelf
Zet je telefoon uit en kom even helemaal tot jezelf. Gun het jezelf om even helemaal niks te hoeven doen. Kijk eens wat vaker een suffe film of geef je nagels eens een goede make-over.

Haal herinneringen op
Dit kan heel gemakkelijk door leuke foto’s te bekijken, maar het kan ook heel goed door muziek uit een leuke tijd (bijvoorbeeld je tienerjaren) op te zetten of door de douchegel te kopen die je aan die leuke vakantie doet denken. 

Ga naar een kringloopwinkel
En gun het jezelf om iets leuks uit te kiezen voor jezelf. Je kunt er de mooiste schatten vinden (voor een prikkie).

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

astrid.kaagpols

Leuke ideetjes zo om te gebruiken ik heb een schriftelijke waar ik af en toe iets inschrijf of inplak maar mijn grootstem geluk moment als ik op dinsdag morgen in het verzorgingshuis de krant voorlees aan 11 heren variƫrend in de leeftijd van 73 en 93 jaar

Beantwoorden

Instagram