Thuis

Grenzeloos gezond: healthtips uit het buitenland

In het buitenland valt veel te halen. De beste tips voor een goede gezondheid bijvoorbeeld. En die tips kun je deze zomer ook prima uitproberen in eigen land. In Vriendin 27 vind je deze week lekker veel tips en dus ook hier online!

Daaag vork en mes
Die stokjes waarmee ze in China eten, zijn zo gek nog niet… Ze zorgen er namelijk voor dat je langzamer eet, wat er uiteindelijk vaak voor zorgt dat je ook minder eet, zo ontdekten ze op de Academy of Nutrition and Dietetics in Amerika.

Wonderthee
Maté ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar dit Argentijnse drankje is echt een gezondheidsbommetje. Maté is een kruidenthee, getrokken uit bladeren van de matéboom en heeft veel health benefits. Zo spoelt de thee je nieren schoon, bevordert het je concentratievermogen en zitten de bladeren vol antioxidanten, die schadelijke stoffen uit je cellen en weefsels verbannen. Maté is te koop bij de meeste biologische winkels.

Rollebollen
Je zult het misschien niet verwachten van het land van big, bigger, biggest, maar ook van de USA kunnen we wat leren. Amerika is namelijk het land waar het meest gesekst wordt en seks is gezond! Uit verschillende studies die werden gepubliceerd in The American Journal of Medicine is gebleken dat regelmatige seks positieve effecten heeft op lichaam én geest. Zo werkt seks stressverlagend, helpt het tegen een hoge bloeddruk, versterkt het je immuunsysteem, verbetert een potje vrijen de conditie van je hart en bloedvaten, verzacht het pijn, vermindert het bij mannen de kans op prostaatkanker, helpt het bij vrouwen tegen incontinentie, slaap je er beter door, krijg je er een mooiere huid en glanzend haar van en voel je je ook nog eens meer verbonden met je partner. Een hele lijst met redenen om die Amerikanen van de eerste plaats te stoten!

Een kopje a.u.b.
Ze deden het in Egypte in de oudheid al: cupping. En ze zweren nog steeds bij de geneeskrachtige werking ervan. Bij deze lichaamsbehandeling worden glazen ‘kopjes’ vacuüm aan je huid vastgezogen, waardoor je bloed beter gaat stromen en er ruimte ontstaat in je bindweefsel. Zo komen afvalstoffen vrij, kan vocht worden afgevoerd en worden verklevingen losgemaakt. Vaak wordt cupping toegepast in combinatie met een massage. Steeds meer Nederlandse behandelaars bieden cuppingtherapie aan.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram