Thuis

Eerste geval van WhatsAppitis bekend

De naam WhatsAppitis zegt je vast niets, maar het is een erkende medische aandoening waarbij je pijn aan je polsen hebt door langdurig WhatsApp-gebruik. Klinkt wel heel bizar, toch?

WhatsAppitis is vergelijkbaar met de muisarm, die je kunt krijgen door langdurig computergebruik. In Spanje heeft een arts het eerste geval van WhatsAppitis vastgesteld. Een 34-jarige vrouw werd in een Spaans ziekenhuis opgenomen met enorme pijn aan haar polsen. De artsen constateerden dat de vrouw geen verleden had met last van gewrichtspijn en ze had de dagen ervoor ook geen extreme fysieke inspanning geleverd. Waar de pijn dan wel vandaan kwam? Onderzoek wees uit dat het probleem door duimbewegingen werd veroorzaakt. De vrouw had op kerstavond vorig jaar minstens 6 uur lang WhatsApp-berichtjes verstuurd. Een tijdje niet meer WhatsAppen en ontstekingsremmers slikken was de remedie. WhatsAppitis is overigens niet helemaal een nieuwe ‘aandoening’. Al in 1990 werd de aandoening Nintendinitis (door uren achter elkaar Nintendospelletjes spelen) bij mensen vastgesteld en in 2007 waren er patiënten bij wie de aandoening Wiitis (door heel veel tijd doorbrengen achter de Wii) werd vastgesteld.

Vriendin is benieuwd: ken jij iemand die wel eens klaagt over pijn aan zijn polsen door Nintendinitis, Wiitis of WhatsAppitis? Laat het ons weten via de poll.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand die ook wel eens klaagt over pijn aan zijn polsen?

Anders, namelijk...

……sorry hoor, maar dit is toch wel je reinste onzin allemaal (wm)

Instagram