Thuis

Doe voortaan samen het huishouden!

Doe jij eigenlijk alle huishoudelijke taken? Het is voor zowel jezelf als je partner beter dat hij ook eens wat doet, want dit geeft jullie relatie een boost!

Stellen waarvan beide partners een deel van de huishoudelijke taken op zich nemen, hebben een langere én gelukkigere relatie. Dit blijkt uit onderzoek onder 220 pasgetrouwde stellen. Vooral wij vrouwen zijn gelukkiger als de huishoudelijke taken eerlijk verdeeld worden. Dat er een gelijke taakverdeling is, is voor vrouwen zelfs belangrijker dan dat ze dezelfde interesses heeft als haar partner. Bij mannen is de invloed van een gelijke taakverdeling minder aanwezig. Dit komt volgens de onderzoeker doordat mannen vaak niet inzien dat vrouwen meer doen qua huishoudelijke taken, of de mannen zijn van mening dat ‘het huishouden sowieso iets voor de vrouw is’.

Wanneer koppels eenmaal kinderen hebben, wordt een eerlijke taakverdeling extra belangrijk gevonden. Een oneerlijke taakverdeling kan uiteindelijk leiden tot ruzies en een minder gelukkige relatie.

Tip: Om tot een goede verdeling te komen, is het is voor koppels belangrijk om de eerste 2 jaar van hun relatie al meteen goed de taken te verdelen, zodat ieder vaste taken heeft. Vaste patronen zijn namelijk moeilijk te doorbreken!

Wat vind jij: Is het huishouden echt iets voor de vrouw, of kun je best samen het huishouden doen?

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

yolandafaber

Het huishouden kan voor allebei

Beantwoorden
Moemsy

Ik doe het meeste thuis maar zo nu en dan pakt mijn man ook de stofzuiger en sjeest door het huis. Het kan allebei als er maar afspraken over wordt gemaakt.

Beantwoorden

Instagram