Thuis

De ware nog niet gevonden? Misschien is smaak wel het recept van de liefde

Uit een wereldwijd onderzoek van Knorr blijkt dat smaakvoorkeur veel belangrijker is dan we dachten. Maar liefst 78% van de ondervraagden gaf aan zich eerder aangetrokken te voelen tot iemand wanneer de smaakvoorkeur overeenkomt. Voor dit onderzoek werden 12.000 consumenten uit 12 landen ondervraagd.

Eén op de drie mensen gaf zelfs aan de relatie te beëindigen als de smaakvoorkeuren te veel verschillen. Greg Tucker, smaakexpert en psycholoog: “Dit onderzoek bewijst dat eten en smaak een veel groter onderdeel uitmaken van ons karakter dan we altijd hebben gedacht. In een partner zoeken we niet alleen een soulmate maar kiezen we intuïtief ook een eat-mate: iemand met dezelfde eet- en smaakvoorkeuren. Dit bevestigt dat wij deze intuïtieve beslissingen zowel met ons hart als met onze smaakpapillen maken”. Dus, ga je binnenkort daten? Vraag dan gerust naar de smaakvoorkeur van jouw date. 

Wil jij jouw smaakprofiel ontdekken? Kijk hier

Wij zijn benieuwd of deze theorie klopt. Houden jij en je partner van hetzelfde eten?

Over het Knorr Onderzoek
In samenwerking met Knorr, heeft onderzoeksbureau Edelman Berland wereldwijd via een online survey 12.000 respondenten uit Argentinië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Indonesië, Mexico, de Filipijnen, Zuid-Afrika, Engeland en de Verenigde Staten ondervraagd (met meer dan 1,000 respondenten per land). Het onderzoek vond plaats in December 2015 en is representatief qua leeftijd en geslacht van de online populatie in elk land.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram