Thuis

De metamorfose van Pers Piet

Ook online vieren we deze week ons 999e nummer. Vandaag blikken we terug op leuke en bijzondere momenten op Vriendin.nl. Wat ons bijvoorbeeld opvalt? We hoeven jullie maar om een foto van jullie huisdier te vragen en de foto’s stromen binnen! Dat moest natuurlijk een keer beloond worden… Daarom gaven we juli dit jaar een fotoshoot weg. Piet won de prijs en vandaag mogen we het resultaat van de shoot delen!

De onderstaande oproep plaatsten we in juli op onze Facebookpagina en op Vriendin.nl. Van dierenfotograaf Marlinda (www.marlindafotografie.nl) mochten we een gave fotoshoot weggeven. We kregen ontzettend veel lieve en leuke inzendingen. 

Och, en toen zagen we Piet. Hij had zijn snoet in een bakje chocolademousse gestoken en wij vonden dat Piet wel een fotoshoot met schone snoet kon gebruiken. 

Baasje Astrid was natuurlijk superblij dat Piet mooi op de foto werd gezet. Zij deelde de foto's die Marlinda voor haar maakte met ons. Staat Piet er niet beeldig op? Ook schreef zij een leuke blog over de dag.

 

Astrid over de leuke dag
“Donderdag 6 oktober was het dan eindelijk zover. Marlinda kwam langs met haar fotocamera (een hele professionele). We hadden om 14.00 uur afgesproken en ik heb Piet nog mooi geborsteld voordat de deurbel ging. Stipt op tijd, met de trein en de bus uit Amstelveen kwam Marlinda aan. Gelukkig bestaat er tegenwoordig Google Maps, zodat ze ons huis makkelijk kon vinden. Eerst moest Marlinda even kennis maken met onze Piet. Hij is geen gemakkelijke kater, maar hij mocht Marlinda wel en bleef rustig zitten.

Na wat oefenfoto’s kon het echte werk beginnen. Piet moest voor een muur zitten. Onze Bo, een gewone huis-tuin-keuken poes van 5 jaar, deed alles wat Marlinda verlangde. Maar het draaide in deze sessie niet om haar. Piet werd gelokt met wat poezensnoepjes en ik moet zeggen, tot mijn grote verbazing lukte het nog vrij redelijk om hem te laten poseren zoals Marlinda dat in haar hoofd had.

Na ruim een uur en heel veel geduld later, mocht Piet even uitrusten. Bo ging lekker de tuin in en ook van haar werden er mooie plaatjes geschoten. Bo is echt een modelletje, geen enkele moeite om haar mooi en lief op de foto te krijgen.

Daarna heb ik nog gezellig gekletst met Marlinda. Het is een lieve meid en ze heeft een prachtige baan voor zichzelf gecreëerd waar ze met passie over vertelt. Leuk om naar te luisteren. Piet had zichzelf ondertussen te rusten gelegd op de stoelen onder de eettafel. Echt met zo’n houding van, ik zie jou niet, jij vindt mij niet. Gelukkig ken ik al zijn verstopplekjes. Na wat afsluitende foto’s mocht Piet eindelijk gaan slapen in zijn eigen mandje.

Marlinda stopte al haar spulletjes weer in haar rugzak en ik bracht haar met de auto naar het station. Toch even wat prettiger dan de bus!  

Vorige week werd Piet alweer 10 jaar oud, voor een Pers is dat een beste leeftijd. Ik hoop dat we hem nog heel wat jaren om ons heen hebben.” 

Het lijkt erop dat Piet wel trek heeft in een hapje chocolademousse

En nog een foto van fotomodel Bo:

We willen Marlinda nogmaals bedanken voor deze mooie prijs. Wil je ook mooie foto's van jouw huisdier? Neem een kijkje op haar website: www.marlindafotografie.nl

Foto: www.marlindafotografie.nl

Reageer op dit artikel

Instagram