Thuis

Dankjewel mama! Waarom mijn moeder de állerbeste is

Het is vandaag Moederdag! De dag dat alles in het teken staat van onze moeders. En dat zijn er veel in Nederland. Moeders ga achterover zitten en laat je verwennen. Deze dag is van jullie. Op Vriendin.nl zetten wij vandaag verschillende moeders in het zonnetje. Vriendin-lezeressen vertellen waarom hun moeder de allerliefste is.

Het gezin waarin je opgroeit is tekenend voor de rest van je leven. Je leert de wereld kennen, leert meer over de dagelijkse normen en waarden, maar je leert vooral ook jezelf kennen. Iemand die daar een hele grote rol inspeelt is je moeder. Je moeder is iemand die je begrijpt en die je telkens weer oppakt wanneer je het even zwaar hebt. Je rots in de branding en iemand die je altijd mag vertrouwen.

Op een gegeven moment ben je zelf moeder. Jij leert jouw kinderen weer meer over de wereld en laat ze kennis maken met verschillende normen en waarden. Misschien is jouw moeder er niet meer, misschien zie je haar vandaag nog. Maar vandaag is het Moederdag. Elke moeder, of ze er nog is of niet, mag in het zonnetje worden gezet en dát doen wij vandaag.

Sharon
“Mijn moeder is de allerbeste, omdat ze na een herseninfarct in 2014, nu ook borstkanker heeft verslagen!”


Beste herinnering:
"We hebben heel veel goede herinneringen samen. Deze herinneringen zijn vooral ontstaan door alles wat we hebben meegemaakt. Geregeld proberen we een moeder en dochter uitje te plannen. Hier trekken we de hele dag voor uit. We hebben al heel veel mooie, gezellige dagen gehad. Wegens haar zorgelijke gezondheid van de laatste jaren, is het nu alweer een poos geleden, maar we hopen op korte termijn weer van alles te kunnen ondernemen om zo nog meer herinneringen te maken!"

Ingeborg
“Mijn moeder is de allerbeste moeder om zoveel redenen. Ze was en is er altijd voor haar kinderen en kleinkinderen. En ook onze leen/pleegkinderen neemt ze er met liefde bij.  Ze staat altijd voor ons klaar!  En, niet heel onbelangrijk: mijn moeder en ik kunnen echt in een deuk liggen en samen genieten van de leuke dingen van het leven. Ik kan me geen betere moeder wensen en ik hou zielsveel van haar. Lieve mam you are the best!!!!”

Beste herinnering:
"Mijn trouwdag en dan vooral de voorbereiding  in de ochtend. Ik vond het zo'n bijzonder moment om samen mijn trouwjurk aan te trekken. Ik ben echt van huis uit getrouwd en dit was het moment dat ik me realiseerde…..dit is het: ik ga het ouderlijkhuis uit.

Evelien
“Omdat ze me altijd steunt en achter me staat! Me stimuleert en motiveert, al mijn beren en leeuwen vangt als ik ze weer eens losgelaten heb! Haar onvoorwaardelijke liefde! Gewoon eigenlijk, omdat ze mijn moeder is, is ze de allerliefste!”

Beste herinnering:
"De beste herinnering, dat zijn er natuurlijk heel veel! Een hele verse herinnering is er wel: We hebben vorige week samen mijn aller eerste autootje gekocht, samen proefritten maken en samen onderhandelen met de autoverkoper was erg leuk! Of samen een jurk naaien voor mijn afstuderen afgelopen jaar, is ook een erg mooie herinnering met een tastbaar resultaat."

Waarom is jouw moeder de beste? Denk hier vandaag nog even extra overna! Vriendin-lezeressen, bedankt dat jullie je verhaal met ons deelden. Fijne Moederdag!

Reageer op dit artikel

Instagram