Thuis

Bang voor vuurwerk? Tips voor jou en je huisdier

Schrik je tijdens de jaarwisseling van elke vuurpijl? En kruipen je huisdieren van pure angst onder de bank? Wij geven tips om Oud en Nieuw gezellig te houden.

Angstige huisdieren
De Dierenbescherming heeft een handige flyer gemaakt met tips voor jouw huisdier. Klik op de afbeelding hieronder om de 12 tips te lezen. Je kunt dit PDF bestand ook gemakkelijk uitprinten. Meer lezen? Neem een kijkje op www.dierenbescherming.nl/vuurwerktips.

Zelf bang voor vuurwerk?
Ben je bang voor vuurwerk, maar wil je toch van de jaarwisseling kunnen genieten? Als je liever niet naar buiten gaat, zorg dan dat je een plekje in huis vindt om alsnog van het vuurwerk te kunnen genieten. Bijvoorbeeld op zolder. Je staat dan hoog en je zult vooral mooi siervuurwerk zien. Vier je het bij vrienden of familie thuis? Geef van tevoren aan dat je liever niet mee naar buiten gaat.

Wil je wel naar buiten, maar ben je erg bang voor harde knallen? Doe oordopjes in tegen de herrie en ga niet te dicht bij mensen staan die vuurwerk afsteken. Als je minstens zes meter afstand houdt, sta je volgens Brandweer.nl veilig. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram