Thuis

7 redenen waarom de winter best leuk is

Het is niet moeilijk om nadelen van de winter op te noemen, maar laten we het nu gewoon eens van de positieve kant bekijken. Want echt, de winter heeft zo z’n charme!

1. Naar binnen gaan als je van buiten komt
Het mag buiten misschien wel koud zijn, maar laten we eerlijk zijn: het is toch heerlijk om daarna weer binnen te komen? De schoenen verwisselen voor sloffen, de dikke jas uit, je koude gezicht langzaam laten opwarmen en daarna met een bak thee op de bank neerploffen. Genietmomentje!   

2. Warme chocolademelk met slagroom!
Niet dat je dit in ander seizoenen niet kunt drinken, maar in de winter mag dat pas écht. En is het eigenlijk ook extra lekker, want je kunt jezelf er prima mee opwarmen. Plus je warme chocolademelkconsumptie kent in de winter geen grenzen… Je mag het zo vaak drinken als je wilt, want het hoort er nu eenmaal bij. Dus voel je vooral niet schuldig als je elke dag met een mok warme chocolademelk op je schoot zit!  

3. Dat wintervachtje mag
Bezorgt de zomer veel vrouwen een paniekaanval omdat ze ineens tot het besef komen dat ze dan weer toonbaar in hun bikini moeten verschijnen: voor de winter geldt het tegenovergestelde. We hoeven ons niet in onze bikini te wurmen, maar kunnen gewoon in een (slobber)trui en met wintervachtje en al voor de dag komen. Niemand die het ziet, dus niks om je zorgen over te maken.

4. Wintersale
Welke vrouw vindt het nou niet leuk om (goed)koopjes te scoren? Het is heerlijk om te snuffelen tussen alle kledingstukken en schoenen in de uitverkoop. En die korting knallers zijn natuurlijk mooi meegenomen.

5. Je hebt iets om naar uit te kijken
Na winter komt lente en na lente komt zomer. En we hoeven niemand te vertellen dat zon heel fijn is en dat wij daar als Nederlanders best wel naar uitkijken in het winterseizoen. Langzaam kunnen we ons hier tijdens de koude dagen op voorbereiden, zodat we extra blij worden als het eindelijk zover is en we de eerste zonnestralen weer op onze huid kunnen voelen.

6. Dreaming of a white Christmas…
Het is in Nederland al jaren niet meer het geval, maar toch blijft dromen over een witte Kerst leuk. Want hoe gaaf zou het zijn als we weer eens Kerst kunnen vieren met buiten een dik pak sneeuw? Dat maakt de Kerst toch nog nét iets mooier. En wegdromen mag altijd…

7. Gezelligheid
Of het nu gaat om tijd doorbrengen met je familie en vrienden of de sfeer in huis halen, de winter brengt een hoop gezelligheid met zich mee. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw zijn sowieso heerlijke dagen om met het gezin door te brengen. En tussendoor kleed je de woonkamer lekker aan met leuke spullen en haal je de knusheid in huis met onder andere kaarsjes. It’s the most wonderful time of the year… 

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram