Thuis

7 kleine gebaren waarmee je anderen blij maakt

Wil je het jaar positief eindigen of is het je voornemen om in 2015 wat liever te zijn voor anderen? Een klein gebaar maakt een groot verschil, of je nou een reden hebt of niet. Vriendin brengt je op ideeën.

Weg met de troep
Ruim je huis op en breng alles wat je niet gebruikt naar een goed doel of naar iemand die het goed kan gebruiken. Ruimt voor jou weer op en degene die het krijgt is er erg blij mee!

Zet fietslampen uit
Ben je een rondje aan het lopen of kom je aan op een verjaardag en zie je een fietslamp branden? Zet ‘m uit. Het is maar een seconde werk, maar de eigenaar van de fiets zal er blij mee zijn.

Help je medereiziger
Maak de slapende reiziger die tegenover je zit even wakker om hem te vragen naar zijn eindstation, zodat hij verder kan slapen en jij ervoor kunt zorgen dat hij zijn station niet mist. Of help een moeder met 2 kleine kinderen en een kinderwagen om de trein in te stappen. Zij zullen dankbaar zijn!

Begin een gesprek
Ook vinden sommige mensen in de trein het leuk als je een gesprek begint. Maar een leuk of goed gesprek kan natuurlijk ook gewoon thuis, met je man en/of kinderen. Mobieltjes zijn verboden!

Maak iemands dag goed
Gebruik jij post-its nog? Het is een leuke manier om een lief berichtje achter te laten voor iemand. Je man, je kinderen, je collega, of een wildvreemde bij de supermarkt door een post-it op het winkelwagentje achter te laten. 

Geef een complimentje
Je geeft je directe omgeving vast wel eens een complimentje, maar heb je een onbekende een keer een compliment gegeven? Hier wordt iemand vaak vrolijk van, wat jou ook weer vrolijk maakt! Dus vind je de jas van de mevrouw voor je in de rij leuk, vertel haar dat dan.

Lach!
De makkelijkste manier om positiviteit te verspreiden is door te lachen. Het kost je bijna geen moeite en is nog gezond ook!

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Welk klein gebaar waardeer jij het meest?

Lachen

😀

Complimenten geven

:inlove:ik vind het zelf ook leuk als ik er een krijg

Complimenten geven

Ik geef anderen graag een compliment dat doet vaak zo goed .

Complimenten geven

En stuur eens vaker een kaartje, dat kan ook zonder reden. Het maakt de dag van de ander vaak helemaal goed !

Complimenten geven

Doe ik best wel vaak.

Anderen helpen

Iemand een handje helpen is een kleine moeite en de persoon in kwestie is er erg blij mee

Anderen helpen

Met een lach alert zijn voor je omgeving!!

Anderen helpen

:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

Complimenten geven

(k)(k)(k)

Instagram