Thuis

6x een klein maar mooi gebaar

Deze week (vanaf 9 tot en met 15 februari) is het Doe eens vriendelijk Week. Een mooi moment dus om eens extra vriendelijk te doen tegen een vriendin, je ouders, maar ook de buurvrouw, de treinconducteur of die hardwerkende postbode. Hier vind je een lijstje met kleine dingen waar je mensen vast heel blij mee maakt.

1. Parkeermeter
Heb je de parkeermeter volgegooid tot half vijf, maar vertrek je uiteindelijk alweer om half vier? Geef je parkeerkaart persoonlijk aan de eerstvolgende automobilist die de parkeerplaats oprijdt. Het is een simpel en klein gebaar, maar je kunt er mensen enorm blij mee maken.

2. Zeg gedag
Ren je vaak de trein in en uit zonder de treinconducteur te begroeten? Wens het treinpersoneel een goede dag. Het is beleefd en het maakt hun werk leuker.

3. Doneer oude spullen
Heb je veel oude boeken, kleren of speelgoed? Geef het aan een goed doel, een kringloopwinkel of een gezin met weinig geld. Of: heb je te veel boodschappen over? Bel aan bij de buren en geef je boodschappen weg. Zo maak je de buren blij en hoef je geen voedsel weg te gooien.

4. Een kaartje voor jou
Schrijf een lief kaartje voor je ouders, vriendin of partner. Zomaar. In het kaartje schrijf je bijvoorbeeld aan je moeder waarom je zo veel van haar houdt of schrijf een vriendin waarom je zo trots op haar bent. Ook leuk: schrijf een gedichtje voor iemand.

5. Laat mensen voor
Sta je in de supermarkt te wachten voor de kassa en heeft iemand achter je heel weinig boodschappen? Laat diegene dan voor. Op deze manier kun je meteen een gezellig gesprek aanknopen.

6. Helpen
En als je dan toch in de supermarkt bent.. Help iemand met het inladen van de boodschappen als je ziet dat het deze meneer of mevrouw veel kracht kost. 

Reageer op dit artikel

Sandraa

Mooi plan ! Dat zouden we vaker moeten doen, dan wordt de wereld een stukje mooier.

Beantwoorden