Thuis

4 hacks met plastic zakjes

Bijna onmisbaar in jouw keukenkastje: een rolletje boterhamzakjes. Naast het verpakken van gesmeerde boterhammen, kun je nog veel meer met plastic zakjes.

1. Bescherm je telefoon
Ben jij aankomende zomer absoluut op het strand te vinden? Bescherm dan je telefoon met behulp van een klein plastic zakje. Voor je het weet, spoelt die onverwachte megagolf over je strandtas of zit er opeens allemaal zand tussen die onmisbare thuisknop van je smartphone.

2. Tijd besparen met schilderen
Je bent aan het schilderen in huis, maar moet de volgende dag verder klodderen. Als je de kwast niet goed uitspoelt, wordt de verf hard en wordt het schoonkrijgen van de kwast alleen maar moeilijker. Wat véél makkelijker is: maak de kwast niet schoon, maar berg hem met verf en al op in een zakje. Om te voorkomen dat de verf uitdroogt, leg je het zakje in de koelkast.

3. Lekker kliederen
Ga lekker knutselen met je kind en maak met behulp van een afsluitbaar plastic zakje een mooi kunstwerk (tip: leuk om te maken voor Vaderdag). Zo werkt het: breng op een velletje papier een paar klodders verf aan en schuif deze in het plastic zakje. Sluit het zakje goed af. Aan jouw kind nu de eer om met zijn of haar vingertjes de verf over het papier te verspreiden. De vingers blijven schoon, en het kunstwerk wordt prachtig!

4. Limonade to go
De zomer komt hopelijk héél snel onze kant op. Als het wat warmer wordt, kun je deze lekkere drankjes maken voor onderweg. Maak je favoriete drankje en berg deze op in een plastic zakje met afsluitbare strip. Rietje erin en klaar! Onze favoriet: water met blaadjes munt en een schijfje citroen (lekker fris én supergezond).

Bron: Goodhousekeeping.com 

Foto: Onegoodthingbyjillee.com, Livelovediy.com,  candokiddo.com, Thetinpot.wordpress.com  

Reageer op dit artikel

Iloon44

Weet het niet zeker maar volgens mij heb je in NL helemaal geen sluitstrips op je boterhamzakjes…..:(….niet dat ik weet iig…Weet dat ze ze in Amerika heel veel gebruiken, hier nog nooit gezien!;)

Beantwoorden

Instagram