Thuis

3 vragen aan… Singer-songwriter Eller van Buuren

Eller van Buuren (35) geeft muziekles en werkt samen met verschillende artiesten, zoals zijn broer Armin van Buuren. Onlangs bracht hij zijn nieuwe album Brand new uit, waarmee hij een nieuwe muzikale weg inslaat.

'Ik haal plezier en energie uit muziek'
 

Hoe ben je in de muziek terechtgekomen?
“Muziek is ons met de paplepel ingegoten. Mijn vader luisterde naar verschillende soorten muziek: van top-40 tot muziek die je niet zo snel op de radio hoort, zoals Emerson, Lake and Palmer en Mahler. Van hem kregen Armin en ik onze liefde voor muziek mee. Armin is inmiddels al vijf keer uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Toen ik acht was, had ik mijn eerste gitaarles en sindsdien ben ik altijd gitarist geweest. Ik vind muziek een van de belangrijkste dingen in het leven. Ik haal er zo veel plezier en energie uit.”

Waar haalde je je inspiratie vandaan voor Brand new?
“Uit mijn leven! Ik had een huis en een vriendin, maar was niet honderd procent happy, dus heb ik mijn leven helemaal omgegooid. Het nummer Brand new betekent veel voor me, omdat het gaat over opnieuw beginnen. En dat doe ik ook met dit album, waarmee ik een andere weg betreed, omdat de liedjes gaan over herkenbare situaties. De single Traffic dance gaat bijvoorbeeld over in de file staan en dat idee is ook ontstaan toen ik in de file stond. Het album heeft niet één thema en één muziekgenre. Het zijn vooral popliedjes, maar Brand new heeft ook zeker vleugjes van rock en blues.”

'Ik heb mijn leven helemaal omgegooid'
 

Wat is je grootste droom?
“Muziek maken en optreden. Ik geef ook les op het conservatorium in Haarlem. Daar geniet ik van, want met andere mensen muziek maken is een van de mooiste dingen die er is. Voor Brand new schreef ik samen met Jennifer Ewbank het nummer Better now. Dat was fantastisch om te doen. Jennifer heeft een prachtige stem. Wat ik ook mooi vind aan muziek maken, is dat je van niks iets kunt maken. Dan is er ineens een liedje dat betekenis heeft. Niet alleen voor mij, maar ook voor andere mensen. Daarom wil ik mijn muziek met zo veel mogelijk mensen delen.”

Brand new is nu verkrijgbaar.

Foto: Dario & Misja

Reageer op dit artikel

Instagram