7x waarom meer seks goed is voor je gezondheid

Uit onderzoek bleek vorige week dat Nederlanders maar drie keer per maand seks hebben. Dit kan beter, toch?

Uit onderzoek bleek vorige week dat Nederlanders maar drie keer per maand seks hebben. Dit kan beter, toch? Maar waarom? Nou, hierom!

1. Minder pijn
Je hebt geen medicijnen meer nodig voor die pijntjes, want seks stilt de pijn. Er komt tijdens een vrijpartij namelijk endorfine vrij, en deze stof zorgt voor minder last van pijn en een prettig gevoel. Dit geldt bijvoorbeeld ook al voor hoofdpijn, dus als je hoofdpijn hebt…

2. Hoe bedoel je, stress?
Seks en ontspanning gaan heel, heel goed samen. Misschien denk je na die lange werkdag ‘laat maar’, maar het zou juist echt een goed idee zijn om wél even te vrijen met je partner. Een stress verlagende werking dus, plus je kunt daarna beter met stress omgaan.

3. Gezond hart
Het risico op een hartaanval vermindert aanzienlijk als je regelmatig seks hebt. Regelmatig is, om precies te zijn, twee keer per week. Door seks verhoog je je hartslag en gaat je bloed sneller stromen. Dat is goed voor je hart en bloedvaten.

4. Forever young
Meestal vinden we rimpels niet zo mooi, dus ook dat is een reden dat we vaker seks zouden moeten hebben. Want je wordt van seks minder snel oud! Er komen tijdens de seks hormonen vrij die zorgen voor een mooie huid en haar dat glanst. En je wordt ook nog eens aantrekkelijker gevonden als je regelmatig seks hebt.

5. Beter immuunsysteem
Niemand zit te wachten op ziek zijn, en laat seks nu net zorgen voor minder griep.

6. Good night
Na seks, en zeker na een orgasme, slaap je beter. Je komt tot rust en valt daarnaast ook makkelijker in slaap, doordat je ontspannen bent.

 7. Anti incontinentie
Met seks train je als vrouw de bekkenbodemspieren. Deze spieren houden ook je blaas op de juiste plek. Als de bekkenbodemspieren verslappen, kun je ongewild urine verliezen. Maar door deze spieren goed te trainen, zorg je ervoor dat ze niet verslappen en dat je dus geen urine verliest op het verkeerde moment.

 Nou, genoeg voordelen denken wij zo. Waar wacht je nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen