5x de voordelen van boksen

Er zitten een hoop voordelen aan boksen, zowel fysiek als mentaal. Lees dit lijstje en ga de uitdaging aan!

Misschien doe je het al, heb je het al eens geprobeerd of lijkt het je helemaal niks. Hoe dan ook zitten er een hoop voordelen aan boksen, zowel fysiek als mentaal. Lees dit lijstje en ga de uitdaging aan!

1. No stress
Stress in je lijf door bijvoorbeeld je werk? Als je je lekker uitleeft met boksen en flink losgaat op die boksbal of bokshandschoenen van je maatje, dan voel je je daarna gegarandeerd beter. Je verlegt je focus, waardoor je minder stress hebt en je je minder druk maakt. Daarbij komt er endorfine vrij, waardoor je je na het boksen lekker vrolijk voelt.

2. Sterker en zelfverzekerder
Bij boksen denk je al snel aan een sterker lichaam, maar ook mentaal doet het een hoop voor je. Boksen laat je sterker en zelfverzekerder voelen, wat natuurlijk ook wat voor je koppie doet. Je zit een stuk lekkerder in je vel.

3. Verschillende manieren van trainen
Je hoeft niet meteen als Rico Verhoeven de ring in te stappen, maar kunt ook gewoon in een groep boksen of alleen tegen een boksbal in de sportschool. Het ligt er maar net aan waar je zin in hebt en wat je het meeste bevalt. Ook kun je het combineren met iets anders, zoals bij cardioboksen bijvoorbeeld.

4. Oplader
Geloof het of niet: na een uurtje boksen zit je weer bomvol energie. Meestal heb je na je werk juist meer zin om op de bank te gaan hangen, maar als je jezelf daar vanaf sleept en gewoon gaat boksen, heb je erna weer volop energie. Je gaat tot het uiterste, wat zorgt voor meer zuurstof in je hersenen en dus voor meer focus en concentratie. Productiviteit!

5. Volop calorieën verbranden
Boksen is erg intensief, dus verbrand je ook veel. Je verbrandt bij 45 minuten wel 600-800 calorieën! Het is dus ook nog eens heel goed voor je figuur. Minder vet, meer spieren. En dat geldt ook nog eens voor je hele lijf, want je traint vrijwel alles. Vaarwel buikvet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen