Persoonlijke verhalen

Zomerspecial: souvenirs van lezeressen

Die leuke sleutelhanger uit Kenia of dat beertje van je Griekse vakantievriendje haalt nog altijd fijne herinneringen naar boven. Vriendin-lezeressen over hun favoriete vakantiesouvenir.

ARMBAND

Sophie (22): “Een paar jaar geleden ging ik met drie vriendinnen op vakantie naar Salou. We gingen bijna elke avond uit, en in een van de discotheken ontmoette ik een hele leuke knappe Nederlandse jongen met Iraanse roots: Milad. We zoenden en hebben de hele nacht samen gedanst. Milad vroeg of ik zin had om nog eens met hem af te spreken. Natuurlijk! We zouden ergens een drankje doen en daar zat ik, opgetut en klaar voor de date. Maar na een uur was Milad er nog niet. Net toen ik op het punt stond weg te gaan, kwam Milad aanlopen en wist ik weer waarvoor ik het deed: wat was hij toch ontzettend knap! We zaten een tijdje te praten toen hij ineens een klein pakje tevoorschijn haalde: ‘Voor jou, als aandenken.’ In het pakje zat een heel mooi armbandje met ronde glitterkralen. Ik deed het direct om en heb het armbandje een tijdlang elke dag gedragen. Milad had dezelfde armband, maar dan in het groen. Toen ik weer terug was in Nederland hebben we elkaar met tussenpozen nog gezien. De ene keer was het heel vaag, de andere keer superleuk. Toen ik erachter kwam dat ik via Milad een soa had opgelopen was dat voor mij de druppel. Ik besloot het contact te verbreken en heb het armbandje dat ik van hem had gekregen met de post teruggestuurd.”

TATTOO

Nora (20): “Ik maakte in mijn eentje en rondreis door Zuidoost-Azië en wilde die mooie tijd graag vereeuwigen door een tattoo te nemen. Toen ik eenmaal in een of andere vage tattooshop in Thailand zat, vroeg ik me toch af of dit wel zo’n goed idee was, gezien de hygiënische omstandigheden. Zonder tattoo zat ik in het vliegtuig terug naar Nederland. Een maand later was ik jarig en raad eens wat mijn familie had gedaan? Geld ingezameld! Diezelfde middag nog zat ik in een tattooshop om mijn kompas op mijn rug te laten zetten. Ik ben er nog elke dag blij mee.”

ZEEHONDJE

Anna (31): “Als klein meisje ging ik met mijn klas op kamp naar Ameland. Omdat het de eerste keer was dat ik zonder mijn ouders op vakantie ging, was het ontzettend spannend. Op onze laatste dag daar mochten we zelf shoppen met een klein bedrag. Mijn vriendinnetjes en ik gingen dolenthousiast alle winkeltjes af. Toen we in een winkeltje vol typische eilandspulletjes kwamen, werd ik op slag verliefd op een knuffelzeehondje. Ik noemde ’m Grijsje en heb er jarenlang mee geslapen. Het zeehondje ligt nu ergens te verstoffen op zolder.”

Lees nog meer verhalen over souvenirs in de Vriendin Zomerspecial

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram