Persoonlijke verhalen

Zangeres Berget Lewis ziet al haar dromen in vervulling gaan

“Eindelijk wordt mijn harde werk beloond”

Na haar optredens in De beste zangers van Nederland weet iedereen het: Berget Lewis (40) ís één van de beste zangeressen van ons land. Daarnaast trouwde ze deze zomer met haar grote liefde Sebastiaan, dus Berget kan haar geluk niet op. Vriendin geeft haar tien rozen met tien vragen.

“Toen ik een jaar of acht was, keek ik altijd naar Toppop. En er was een nummer dat ik de hele dag zong, waarbij ik opeens een timbre in mijn stem ontdekte. Voor zover je weet wat dat is als kind, natuurlijk! Maar ik vond het leuk om mijn stem te laten trillen en probeerde dat steeds uit. Ongeveer tegelijkertijd kreeg ik door dat mijn moeder en zus stiekem naar me luisterden achter de deur; ik hoorde ze fluisteren. Daarna heb ik het losgelaten. Maar toen ik een jaar of tien was, stelde mijn moeder voor dat ik ging zingen in de kerk. We waren lid van de Surinaamse Pinkstergemeente, en daar staat alles in het teken van muziek. Dus stond ik daar, gospel te zingen voor zo’n 1500 man. En ook al was ik verlegen, het smaakte meteen naar meer. Ik heb nooit zangles gehad, tot een paar jaar geleden. Alles is bij mij ‘puur natuur’.”

 Lees het hele interview met  Berget Lewis in Vriendin 36.

Reageer op dit artikel

Ontdekte jij op jonge leeftijd al een talent?

Ja, namelijk...

Dat ik muziek en dan zelf instrument(en ):bespelen heel erg leuk vond en nog steeds vind en dat op mijn lijf geschreven is.

Instagram