Persoonlijke verhalen

Yolanthe Sneijder-Cabau: ‘Veel werk sla ik af, omdat ik bij Wesley en Xess wil zijn’

Voor het nieuwe RTL-programma Reunited reisde presentatrice en actrice Yolanthe Sneijder-Cabau (31) de hele wereld over. Mét Xess Xava, want zonder haar zoontje kan ze niet. Ook niet zonder man Wesley trouwens: “Al moet ik de hele dag binnen zitten, dan nog ben ik er voor hem.”

Vol enthousiasme promoot Yolanthe vandaag haar nieuwe programma Reunited, waarin ze mensen bij elkaar brengt die elkaar jarenlang hebben moeten missen. “We zijn er al een aantal jaar mee bezig”, steekt ze van wal. “Het had nogal wat voeten in de aarde: eerst moesten de juiste mensen worden gevonden, toen raakte ik zwanger en pas na de geboorte van Xess begonnen we met de opnamen. Het programma past goed bij me, want voor mij is het alles in één: ik doe het werk wat ik zo leuk vind, maar help er ook mensen mee. En om zo’n programma bij RTL op primetime te mogen dragen, is een hele eer! Nu ’t af is, ben ik trots op het resultaat.”

Je bent voor die opnamen de hele wereld over gereisd. Hoe deed je dat met een baby?
“Ik heb Xess overal mee naartoe genomen. Behalve naar Haïti, dat was te gevaarlijk. Eenmaal daar, was ik ook blij dat ik hem niet had meegenomen: veel mensen van de crew liepen een voedselvergiftiging op, er waren gevaarlijke muggen en er was veel criminaliteit. Maar verder ging Xess overal mee naartoe: van Zuid- Afrika tot Colombia, de Dominicaanse Republiek, de Antillen… Elke reis wisselden twee beste vriendinnen van mij elkaar af, zij gingen dan mee om op hem te passen. Hun eigen werk kunnen ze per computer doen en verder hebben ze lekker met Xess gespeeld. Ik was veel aan het draaien, maar ’s ochtends en ’s avonds pakte ik mijn momenten met hem.”

 

'Ik weet hoe het is om iemand te missen die dicht bij je staat' 

 

Wesley zal jullie wel erg hebben gemist…
“Ja, zeker! Maar we hebben het zo gepland dat ik mijn reizen maakte als hij ook weg was met zijn club of het Nederlands elftal. Misschien bleef ik dan een paar dagen langer weg dan hij, maar we hebben elkaar niet veel meer hoeven missen dan anders.”

Kun je je voorstellen hoe het is om geliefden zo lang te moeten missen als in het programma?
“Dat wel, want ik was vijf toen mijn moeder met mijn broers en zussen en mij uit Spanje vertrok en werd pas met mijn vader herenigd toen ik een tiener was. Ik weet dus hoe het is om iemand te missen die dicht bij je staat, maar ook hoe het is om die daarna weer in de armen te sluiten. Wat dat betreft kon ik me goed inleven en dat hielp om de kandidaten te begrijpen en te kunnen steunen.” 

Was jouw droom een groot gezin, net als waaruit jij komt?
“Wij waren in totaal met dertien kinderen! Dat is wel heel veel. Mijn droom was altijd een gezin met vier, vijf kinderen en dan met z’n allen aan tafel eten en spelletjes doen. Die droom is er nog steeds. Het zou kunnen. Waarom niet? Maar ik heb zelf ondervonden dat zwanger worden niet altijd makkelijk gaat. Nu ben ik gezegend en helemaal gelukkig met Xess. Mocht er nog een kind bij komen, gráág. Maar als het ons niet is gegeven en het blijft hierbij, ook prima. We willen sowieso ook graag een kind adopteren.” 

Lees het hele interview in Vriendin 7

Foto: Bart Honingh

Reageer op dit artikel

Instagram