Persoonlijke verhalen

Vriendin Zomerserie: Eddy Zoëy

‘Mijn vrouw Marieke was ooit mijn vakantieliefde!’

Vakantie, de leukste tijd van het jaar. En welke vakantie zul je nooit vergeten? We vroegen het vier bekende Nederlanders. Deze week de eerste: de favoriete vakantie van… presentator Eddy Zoëy (47).

Wat voor vakantieganger ben jij?
“Het concept ‘vakantie’ is voor mij in de loop der jaren volledig veranderd. Vroeger was ik een extreem actief geval: met mijn rugzak op reisde ik in no time kriskras door een land. Als ik tips kreeg van een vriend die in Thailand was geweest, bezocht ik alles. Ik sloeg niks over, ook al was hij er 6 maanden geweest en ging ik maar 3 weken. Qua reistempo deed ik niet onder voor een Japanner die thuis op de foto’s pas ziet waar hij is geweest. Met het grote verschil dat ik geen foto’s maakte, maar goed om me heen keek. Ik had geen tijd te verliezen.''

Top-3 van de leukste dingen op Ibiza volgens Eddy:

  1. Cala Carbo “Bezoek dit fantastisch baaitje in het voorseizoen. Rond 1 mei gaat daar het strandtentje open, pál aan de zee. Rond die tijd is het nog zo rustig dat je zowel strand als restaurantje voor jezelf hebt.”
     
  2. Een cabrio huren en naar het Noorden van het eiland rijden. “Als je richting Sant Joan de Labritja en Portinatx rijdt, kom je op een stukje Ibiza dat ruiger en ongepolijster is dan de rest van het eiland. En alles is daar nog echt in hippiesfeer.”
     
  3. Vogels kijken. “Ook al heb je nul ervaring met vogelkijken, het barst op Ibiza van de bijzondere fladderaars. Bijeneters, blauwe rotslijsters, valken. Het vliegt allemaal voor je neus langs, prachtig.”

Reageer op dit artikel

Wat is jouw favoriete vakantie?

Instagram