Persoonlijke verhalen

Vriendin eet oliebollen met actrice Pip Pellens

Je kent haar als Wiet in Goede tijden, slechte tijden. Dit jaar toonde Pip Pellens (22) een heel andere kant van zichzelf toen ze met haar vriend Pim meedeed aan het programma Dance, dance, dance – en won.

“Of 2015 mijn jaar was? Dat zou ik eigenlijk niet weten…” Pip (22) reageert vooral bescheiden als ze hoort waarom we juist met haar het oudejaarsinterview doen. Als vast gezicht in Goede tijden, slechte tijden vierde ze het 25-jarig jubileum van de serie, met haar vriend Pim Wessels deed ze mee aan Dance, dance, dance waar ze voor miljoenen kijkers glans- rijk de finale wonnen en ze speelde ook een van de hoofdrollen in de film Fashion chicks. Prestaties om trots op te zijn, maar Pip blijft er nuchter onder. “Ik merkte wel dat ik het druk had, maar dat was ik altijd al. Alleen viel het nu misschien meer op.”

Hoe combineerde je al dat werk?
“Dat was af en toe wel een uitdaging, inderdaad! Ik heb mijn vaste baan bij GTST. Daarnaast spreek ik stemmen in voor bijvoorbeeld animatiefilms en series. Pim en ik waren eind vorig jaar al gevraagd om mee te doen aan Dance, dance, dance, maar pas later bleek hoeveel werk het zou zijn! We zouden maar liefst vijf maanden bezig zijn. De eerste drie maanden kregen we zestien uur per week danstraining en daarnaast nog eens acht uur personal training. Dat moest allemaal worden ingepland rond de opnameschema’s van Goede tijden. Daar draaien we van zeven uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds, in drukke periodes zelfs tot zeven uur. Daarna ging ik dan nog tot midder- nacht dansen. En toen kwamen ook de opnamen voor Fashion chicks er nog bij.” Pip denkt even na: “Nee, ik weet eigenlijk ook niet hoe ik dat allemaal heb gedaan. Wat hielp, was dat het allemaal zo leuk was. Ik ben gewoon maar begonnen en uiteindelijk is het gelukt!” 

Was het zwaar, al die training?
Lachend: “Ja! Ik ben totaal geen sporter. Als ik vroeger tien minuten naar school moest fietsen, vond ik dat de hel. De eerste week trainen was pittig, maar dan lijkt het nog leuk en denk je: dit houd ik wel vol. In de tweede week kwam de breakdown, zowel mentaal als lichamelijk. Mijn lichaam was het niet gewend en ging in protest. Dat was mijn huilmoment: ik was op, doodmoe, mijn rug deed pijn. Ik heb dan ook wel erg lange dagen gemaakt… Ik weet nog dat ik een keer in de auto zat en dacht: oké, nu echt even wakker worden, anders zit ik zo tegen een lantaarnpaal. Zo moe was ik.”

Lees het hele interview met Pip Pellens in Vriendin 53 van deze week.

Reageer op dit artikel

Instagram