Persoonlijke verhalen

Vriendin 9: Sandra viel ruim 50 kilo af

‘Ik geniet: ik ben geen uitgeblust dikkerdje meer!’

Hoe ongelukkig ze ook met haar gewicht was, het lukte Sandra (43) maar niet om er iets aan te doen. Dankzij de steun van haar man Marco (46) en een confronterende uitspraak van haar zoon Dennis (8) is ze nu op haar streefgewicht. “Voor mijn zoon wilde ik een vrolijke, energieke moeder zijn.”

Sandra: “Rond mijn 20e ging ik een keer met vriendinnen naar het strand. Ik herinner me die dag alsof het gisteren was. Ik woog toen 90 kilo en durfde me op mijn handdoek niet te bewegen, terwijl mijn vriendinnen bij het water stonden te badmintonnen. Jaloers dacht ik: waarom heb ík niet zo’n lichaam? Ik wilde me het liefst verschuilen achter mijn handdoek. Hoe anders is dat nu. Laatst ging ik met mijn man en zoon naar het zwembad en stapte ik zelfverzekerd de kleedhokjes uit. In bikini nog wel! Een jaar geleden ben ik ruim vijftig kilo afgevallen en sindsdien voel ik me beter dan ooit.’’

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 9 en praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Ben jij zelf ook veel kilo afgevallen?

Ja

Dank zij een maagverkleining in Mei 2012 ben ik 40 kilo afgevallen en kan ik gewoon weer in bikini.. Ik voel mij weer lekker in mijn vel zitten, heb minder las van kwaaltjes zoals versleten knieën, kan gewoon weer maatje 40/42 aan.. Heerlijk gewoon.. :inlove:

Nee

Ik zou het wel heel graag willen. Ga ook zeker even lezen wat ze ervoor heeft gedaan.

Nee

😮 Ben wel hard bezig wat kilo’s kwijt te raken. Maar het is zó moeilijk! Snel lezen hoe Sandra het gedaan heeft!

Nee

nee het lukt mij niet heb veel medicjnen
waar k aan van ben aangekomen en mijn schiltklier werkt te snel van 56 kl naar 85 kl heb al wat traantjes gelaten voel me zo vet

Ja

Op dit moment ben ik zelf net 40 kilo afgevallen, maar ik word een beetje verdrietig van het verhaal van Sandra. In tegenstelling tot haar voelde ik mezelf geen uitgeblust dikkerdje en deed ik wel alles met mijn kinderen wat ik wilde. Pech voor die mensen die er wat van wilden denken! Aan alle mensen die me nu vragen of ik me zó goed voel, leg ik uit dat ik me hiervoor ook prima voelde. Tuurlijk, het gaat allemaal net iets makkelijker en er is wat leukere kleding te koop, maar in mijn geval (en ook dat van Sandra) is dat altijd een keuze geweest. Ik heb altijd de keuze gehad om minder te snoepen en/of gezonder te eten.
Wat ik ook erg jammer vind is dat er echt een negatief beeld wordt neergezet van zwaardere vrouwen. Niet durven te zwemmen, geen aandacht krijgen van de mannen, etc. Zelf heb ik hier nooit moeite mee gehad en ik denk dat dit voor een groot deel aan je persoonlijkheid ligt, i.p.v. aan je uiterlijk. Hopelijk zijn er geen meiden met een eetstoornis die dit verhaal lezen!
Wat ik ook vervelend vind zijn mensen die je nu opeens gaan aanspreken (wat zie je er goed uit!). Ik ben nog steeds mezelf, niks veranderd, en dat wil ik ook graag blijven. Alleen met 40 kilo minder mee te sjouwen.
Sandra, respect voor jou hoor. Ik denk dat we hetzelfde dieet gevolgd hebben en van hetzelfde gewicht gekomen zijn. Het is alleen jammer dat je verhaal vrij negatief overkomt. 😉

Instagram