Persoonlijke verhalen

Vriendin 9: ‘Mam, het spijt me…’

Natuurlijk heeft ze je allang vergeven voor die stommiteit. Daar is ze je moeder voor. Maar als het blijft knagen, wil je gewoon een keer goed sorry zeggen. 6 dochters doen dat in Vriendin.

Marisha (32): “Ik heb geen ruzie met mijn moeder. Integendeel, ik heb ontzettend goed contact met haar. Toch voel ik me soms schuldig. Dat komt door mijn twee verbroken relaties die binnen korte tijd plaatsvonden. De eerste breuk was met de vader van mijn zoon, die nu 6 is. Toen we uit elkaar gingen, hielp mijn moeder, maar ook mijn vader mij met verhuizen.

Ik dacht opnieuw geluk te vinden, maar ook deze relatie strandde. En ook deze keer stonden mijn ouders voor me klaar. Ook nu ik alleen woon met mijn zoon, omringen ze ons met zorg. Regelmatig krijgen we een portie eten of wat extra’s mee van mijn moeder. Soms maakt ze zelfs voor een aantal avonden eten klaar zodat ik niet hoef te koken. En als ik of mijn zoon ergens naartoe moet, staat mijn moeder met alle liefde meteen voor de deur om met ons mee te gaan. Ook voor mijn zoon zijn mijn ouders goud waard. Ze kunnen niet de rol van zijn vader overnemen, maar ze zijn veel meer dan een opa en oma voor hem. Ik ben mijn moeder heel dankbaar, maar ik voel me ook bezwaard.”

Lees het hele verhaal van Marisha en nog meer bekentenissen in de bekentenissen-special in Vriendin 9. Praat ook mee op het forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens te laat geweest met sorry zeggen?

Instagram