Persoonlijke verhalen

Vriendin 8: Nicole zet zich in voor Stichting Stiefmoeder Nederland

‘Toen ik met andere stiefmoeders sprak, veranderde mijn leven’

Omdat het contact met haar stiefkinderen moeizaam verliep, ging Nicole (39) op zoek naar hulp. Bij Stichting Stiefmoeder Nederland vond ze steun. “Ik help nu zelf stiefmoeders, ik weet als geen ander hoe ze zich voelen.”

‘Liefde op het eerste gezicht’, noemen Nicole en haar man Marcel (51) het moment dat ze elkaar voor het eerst zagen. Het verliefde stel wist meteen dat ze met elkaar verder wilden, maar ook dat ze hun relatie langzaamaan wilden opbouwen. Marcels vrouw was overleden en er was nog veel verdriet. Marcels kinderen, een dochter van destijds elf jaar en een zoon van negen jaar oud, hadden in hun jonge leven al veel meegemaakt. Nicole en Marcel wilden dat de kinderen alle tijd kregen om aan Nicole te wennen. In het begin kwam Nicole af en toe bij Marcel en de kinderen langs. Als ‘gewoon’ een vriendin van hun vader. Het klikte en met z’n vieren deden ze al snel veel leuke dingen.

Lees het hele verhaal van Nicole in Vriendin 8 en praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Kunnen jouw stiefkinderen het wel goed vinden met jou?

Ja, omdat...

Ik denk dat je nooit de plaats van de moeder moet willen innemen. Zij is zij j jij bent jij..Dat voelt een kind gauw aan.

Instagram