Persoonlijke verhalen

Vriendin 8: Kim en haar zoon kregen een Super Opkikkerdag

‘Als een kind ziek is, raakt dat het hele gezin’

Hoe belangrijk een dag is waarop alles kan en mag voor langdurig zieke kinderen, weet Kim (33) uit ervaring. “Juist toen mijn zoon Seppe (7) erdoorheen zat, kreeg hij een Opkikkerdag. Het werd een dag om nooit te vergeten.”

Kim: “Meteen na de geboorte werd Seppe op mijn buik gelegd. Terwijl ik hem knuffelde, bekeek ik hem van top tot teen. Wat was hij lief en mooi! Omdat ik onze oudste zoon Daan (9) als babytje nog levendig voor de geest had, viel me op dat Seppes duimpjes anders waren. Er leek meer ruimte te zitten tussen zijn duim en wijsvinger. De arts die naar Seppes duimen keek, vond ze niet zorgelijk, maar wel bijzonder. Ik hoor het haar nog zeggen: ‘Mevrouw, jullie zoon heeft gewoon heel lieve duimpjes.’ Inderdaad: Seppe had de liefste duimpjes die ik ooit had gezien. Hoewel de dokter constateerde dat Seppe gezond was, had ik het vreemde gevoel dat hij iets mankeerde.”

Lees het hele verhaal van Kim in Vriendin 8 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand die wel een Super Opkikkerdag zou kunnen gebruiken?

Ja, namelijk...

Michael Boeren uit Waddinxveen, Hij heeft Pertis in beide heupen

Ja, namelijk...

hij heeft de ziekte van pertis en is al een keer geopereerd, waardoor hij een heel schooljaar gemist heeft. Nu zit hij alweer 4 jaar in een rolstoel en maf hij absoluut niet lopen

Ja, namelijk...

Helaas een heel herkenbaar verhaal 🙁 Onze zoon Michael heeft sinds 3 jaar Perthes aan zijn rechterheup en sinds 1 jaar aan zijn linkerheup. Inmiddels is hij 10 en we zijn nog wel 4 jaar ‘zoet’ is de verwachting. Goed dat er Stichting Opkikker ook wat voor dit soort patiënten doet, het is nl. geen erkende ziekte m.b.t. enige formele vorm van hulp (bijvoorbeeld in de vorm van een PGB).
Bedankt ‘Opkikkers’ en Vriendin om een artikel als dit te plaatsen over een tamelijk onbekende ziekte! Ga zo door (y)

Instagram