Persoonlijke verhalen

Vriendin 7: Is het mijn schildklier?

Bij vage klachten denk je niet meteen aan je schildklier, terwijl die toch de oorzaak kan zijn. Van slecht slapen tot dunner wordend haar: de klachten, de feiten én de oplossingen op een rij.

Iedereen is weleens down of slaapt een tijdje wat slechter. Of je loopt juist rond met het gevoel geen rust te hebben. Misschien ben je er al mee naar de huisarts gegaan en kwam je terug met een slaappil of het advies om wat meer te sporten? Tot zover niets aan de hand. En misschien ben je ermee geholpen. Maar blijf je last houden van je klachten, of heb je er ineens andere symptomen bij gekregen, zoals heel veel dorst of steenkoude handen en voeten, dan heeft je huisarts (en jijzelf) misschien het totaalplaatje gemist: het zou namelijk ook je schildklier kunnen zijn.

 

 

 

Lees meer tips en oplossingen in Vriendin 7 en praat mee op het forum.

Foto: iStock.

Reageer op dit artikel

Heb jij last van een te snel of te traag werkende schildklier?

Anders, namelijk...

Ik had schildklierkanker, dus helemaal geen schildklier meer.

Ja, ik heb last van een traag werkende schildklier

6 Weken na mijn geboorte kwamen ze erachter, dat mijn schildklier helemaal niet werkte. In 1965 had je nog geen hielprik, maar toen ze het eenmaal wisten en ik de juiste medicijnen kreeg, knapte ik zienderogen op. O.K., ik moet iedere 6 maanden even laten bloedprikken en elke ochtend mediciijnen slikken (1 tabletje), maar dat ik dan ook de enige “hinder”, verder kan en mag ik in principe alles.

Instagram