Persoonlijke verhalen

Vriendin 6: Femke uit Boer zoekt Vrouw blikt vooruit

Op 12 februari begint het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw. Femke (32) reageerde zes jaar geleden op de oproep van boer Gijsbert, met wie ze dit jaar is getrouwd. Hoe kijkt ze straks naar de nieuwe afleveringen? En hoe kijkt ze terug op haar eigen deelname?

'Volgens mij is iedereen nu al op boer Marc' 
 

In een idyllische boerderij aan een rivier in het dorpje Abcoude, net buiten Amsterdam, wonen Femke en Gijsbert (42) met hun kinderen Romke (10), Marije (4), Siem (2,5) en Hannah (1). Terwijl Gijs, zoals Femke hem noemt, aan het werk is op de boerderij, de twee oudste kinderen naar school zijn en de jongsten rondscharrelen in de woonkeuken, praten wij met Femke aan de keukentafel over het programma dat haar leven veranderde. Femke ontmoette Gijs toen ze meedeed mee aan Boer zoekt vrouw in 2011. Op 12 februari begint het nieuwe seizoen, met alleen maar boeren in het buitenland: Boer zoekt vrouw internationaal. 

Ga je kijken naar het nieuwe seizoen?
“Zeker, ik vind het altijd heel leuk. Natuurlijk ook omdat ik zelf heb meegedaan. Meestal kijk ik met Romke, hij mag ervoor opblijven. Gijs kijkt niet altijd mee, hij heeft er niet zo veel meer mee. Voor dit seizoen tip ik Marc uit Zambia als populairste boer. Volgens mij is iedereen nu al op hem, hij schijnt wel een toppertje te zijn. Hij is ook wel knap, al hangt het er natuurlijk vanaf waar je op valt. Hij heeft een beetje flaporen, dat spreekt mij iets minder aan, haha. Marc lijkt wel de Afrikaanse versie van die knappe boer Tom, die nu deels ook het tv-programma Eigen huis & tuin presenteert. Ik geloof trouwens dat ik zelf niet zo snel zou hebben gereageerd op een boer die in het buitenland woont. En ik denk veel vrouwen met mij, want de boeren uit Boer zoekt vrouw internationaal krijgen minder brieven dan de boeren die meedoen aan de reguliere versie van het programma. Zo’n buitenlandavontuur is voor veel vrouwen denk ik net iets té avontuurlijk.”

Waarom deed jij eigenlijk mee?
“Omdat Gijs me een leuke vent leek. Zes jaar geleden zat ik op een avond thuis te studeren voor mijn opleiding maatschappelijk werk. Ik had net Romke naar bed gebracht, die toen drie jaar oud was. Hij had teken lms zitten kijken en de tv stond nog aan. Ik wilde ’m net uitzetten, toen ik Gijs voorbij zag komen in de oproep van Boer zoekt vrouw. Ik dacht niet gelijk: ik ga een brief schrijven. Maar Gijs bleef wel in mijn hoofd zitten. Het was echt puur toeval dat ik zijn oproep zag, ik keek nooit naar Boer zoekt vrouw."

Lees het hele verhaal in Vriendin 6

Dit zijn de nieuwe boeren van BZV!
• David (27) zet een varkenshouderij op in Roemenië.
• Herman (25) heeft een melkveebedrijf in Frankrijk.
• Olke (52) heeft in Texas een melkveebedrijf. Hij is gescheiden en heeft drie kinderen.
• Marc (37) uit Zambia heeft een viskwekerij. Riks (40) heeft twee kinderen, is gescheiden en heeft een melkveebedrijf in Canada. 

Volg Boer zoekt vrouw internationaal vanaf 12 februari op NPO1 om 20.20 uur. 

Reageer op dit artikel

Instagram