Persoonlijke verhalen

Vriendin 6: Alle drie de kinderen van Kim hebben een lichamelijke beperking

‘We zijn anders, maar ik heb het mooiste gezin dat er is’

Kim (31) is moeder van drie kinderen met een beperking: Tara (8), Jacey (7) en Yordi (4). Natuurlijk is het soms wel zwaar, maar ze focust op dingen die haar kinderen wél kunnen. “Zoals zondag, als de kids mij helpen een lekker ontbijtje te maken, dan kunnen we daar allemaal juist extra van genieten.”

Kim: “Op straat zei iemand: ‘Lekker makkelijk, uw dochter in een rolstoel. Is ze lui?’ Een nare opmerking natuurlijk, zeker als je bedenkt dat Tara dagelijks pijn heeft en maar een paar meter kan lopen. Ze lijdt aan het Stickler-syndroom, een bindweefselziekte waardoor haar botten snel uit de kom kunnen raken. En ze bouwt geen spierkracht op doordat ze last heeft van hypotonie. Toch maakte ik me niet boos om die opmerking. Dat had geen enkele zin. Het was niet vriendelijk, maar die persoon kon niet weten wat Tara mankeert. Van buiten zie je namelijk niets aan haar, ze lijkt een gezond kind.”

Lees het hele verhaal van Kim in Vriendin 6 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Lijkt het jou zwaar om zo’n gezin als Kim te hebben?

Op sommige momenten wel..

Hoewel de kinderen van Kim inderdaad gehandicapt zijn, zijn ze wel geestelijk gezond en kunnen ze lopen. Zelf heb ik 2 meervoudig gehandicapte kinderen die in een rolstoel zitten en die je kunt beschouwen als baby’s van ca. 8 maanden.

Instagram