Persoonlijke verhalen

Vriendin 53: Amy bewijst dat een relatie ook zonder seks kan

‘Wij hebben al twaalf jaar geen seks, en zijn toch gelukkig samen’

Bij een goed huwelijk hoort geregeld seks, zou je denken. Volgens Amy niet. Zij en haar man Nick (40) zijn al achttien jaar samen. Sinds 2003 vrijen ze niet meer. "We kunnen er allebei goed mee leven."

Amy (36): “Laatst stond ik boven te strijken en hoorde ik Nick beneden praten en lachen met een vriend van ons, die op zoek is naar een vriendin. Op Tinder, een dating-app, bekeken ze verschillende vrouwen. Ze wisten niet dat ik hen kon horen. Die vriend beoordeelde iedere vrouw op haar uiterlijk en sexappeal, en ik hoorde hem dingen zeggen als: ‘Die is lekker!’ En: ‘Mwah, meer voor een nachtje …’.
Na een paar foto’s greep Nick in: ‘Joh, jij bent alleen maar met seks bezig.’ Nick raadde hem aan veel meer naar zijn hart te luisteren en ik spitste mijn oren: ‘Amy en ik hebben amper seks. Dat vind ik ook helemaal niet belangrijk. Elkaar knuffelen en liefhebben is veel waardevoller. Ik hou ontzettend veel van haar en zij maakt mij gelukkig.’ Op dat moment stond ik te glunderen boven de strijkplank. Normaal gesproken is Nick nogal gesloten en vindt hij het lastig om over zijn gevoelens te praten. Ik weet dat hij van me houdt en seks net als ik onbelangrijk vindt, maar het hem zo hardop te horen zeggen tegen zijn
vriend, was voor mij een soort cadeautje.”

Geen zin meer
“Sinds mijn achttiende zijn Nick en ik samen, maar hij was niet mijn eerste vriendje. Sterker nog, voor hem had ik best een wilde tijd. Van mijn vijftiende tot achttiende ging ik elk weekend stappen. In die jaren hield ik nog erg van seks en deed ik het veel en vaak. Ik experimenteerde flink en had zelfs ooit een trio met een andere vrouw erbij. De eerste zes jaar van mijn relatie met Nick hadden we een bruisend seksleven. We deden het wekelijks. In 2002 overleed mijn moeder plotseling aan een hartaanval. Ze was nog maar 51 jaar en leek altijd kerngezond. Haar dood kwam keihard aan. Het eerste jaar zonder haar stond in het teken van veel geregel en diepe rouw. Ik ben enig kind en steunde mijn vader waar ik kon. Mijn hoofd stond totaal niet naar seks. Nick begreep het volkomen en drong ook niet aan. Na een maand of tien was het heftigste verdriet gezakt. Nick wilde graag weer een keer vrijen
en begon me te kussen en te strelen. Ik deed hetzelfde bij hem, maar het lukte me niet in de stemming te komen. Toch liet ik Nick zijn gang gaan. Het vrijen deed pijn, maar ik zei niks. Vond dat ik gewoon maar even moest doorbijten, om hem te plezieren. Al doende zou ik vast wel opgewonden raken. Maar dat gebeurde niet.

Lees het hele verhaal in Vriendin 53 .

Heb jij – single of in een relatie – ook bijna of helemaal geen seks? Praat mee op het forum. 
 

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram