Persoonlijke verhalen

Vriendin 52: Annelies herstelde van een zwaar herseninfarct

‘Ik heb een tweede kans gekregen’

Kort na het overlijden van haar zoontje kreeg Annelies (44) een zwaar herseninfarct. Er was geen hoop meer, de artsen zeiden dat ze binnen een jaar zou overlijden. Nu, 14 jaar later, is Annelies weer volledig hersteld en helpt ze als paragnoste zo veel mogelijk mensen. “Ik ben nu eindelijk geworden wie ik écht ben.”

Annelies: “De arts kreeg een rood hoofd toen ik na een jaar terugkwam in het ziekenhuis. ‘Dit kan helemaal niet’, zei hij geschrokken. Ook andere neurologen die foto’s zien van hoe ik eraan toe was na mijn herseninfarct, staan versteld. Ze hebben geen verklaring waarom ik nog leef. Ik wel: ik was gewoon nog niet klaar op deze wereld. Ik heb een tweede kans gekregen om eindelijk te worden wie ik echt ben, en die heb ik met beide handen gegrepen.
Ik heb mezelf lang geschaamd voor mijn paranormaliteit. Van jongs af aan had ik al door dat ik anders was dan andere kinderen. Ik zag, hoorde en voelde dingen, kon bepaalde gebeurtenissen voorspellen. Zo wist ik bijvoorbeeld dat een jongetje uit onze straat zou overlijden, wat inderdaad ook gebeurde. Maar ik kon daar niet over praten, niemand zou me geloven. Ik kwam uit een klein dorpje waar helderziendheid geen gespreksonderwerp was. Het kwam ook nog niet op tv, zoals nu. Dus stopte ik het weg.

Lees het hele verhaal van Annelies in Vriendin 52 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand die een herseninfarct heeft gehad?

Anders, namelijk...

…een collega. Wonder boven wonder is zij er redelijk bovenop gekomen.

Anders, namelijk...

Een collega en mijn moeder.
Beide hebben er blijvende schade aan over gehouden.

Instagram