Persoonlijke verhalen

Vriendin 51: Kerstengelen bestaan!

Sommige engelen hebben geen vleugels. Neem Monique, Mariska, Marya en Coby. Zij offeren hun Kerst op om anderen te helpen.

Monique (49), getrouwd en moeder van Anne-Floor (13) en Rosalie (11), is projectleider van het Nationaal Ouderenfonds. De hele maand December is ze als vrijwilliger actief voor eenzame ouderen.

“Iedereen heeft liefde en aandacht nodig. Iemand om je zorgen mee te delen, maar ook je plezier. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die eenzaam zijn, fysieke pijn kunnen ervaren: hoofdpijn, buikpijn, depressie en andere gezondheidsklachten. Maar het is vooral heel naar als je het gevoel hebt dat niemand aan je denkt. Veel ouderen hebben met dit stille verdriet te maken.”

Lees het hele verhaal van Monique én de verhalen van Mariska, Marya en Coby in Vriendin 51 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Wat voor vrijwilligerswerk doe jij?

Anders, namelijk...

…tussenschoolse oppas.;)

Voor de stichting:...

De Uilenhorst, een vakantiewoning voor gehandicapten en hun gezin. Ik zit in het bestuur als secretaris en regel alles mbt de verhuur van de woning. Ontvang de gasten met koffie en koek, maak ze wegwijs in het huisje en na hun vakantie zwaai ik ze uit en maak het huisje weer schoon voor de volgende huurders

Anders, namelijk...

werk al bijna 19 jaar .als vrijwilliger
bij de zonnebloem,,,en doe het het
nog steeds met plezier:inlove::inlove::inlove:

Ik doe geen vrijwilligerswerk

ik werk 32 uur en ook nog onregelmatig

Voor de stichting:...

kinderwoud en sisa

Instagram