Persoonlijke verhalen

Vriendin 51: Een dag voor Kerst zegt de man van Yvon dat hij van haar wil scheiden

‘Hoe kon hij ons gezin verlaten? Op Kerstavond nog wel!’

Yvon (41) wist dat het tussen haar en haar man Freek (43) al een tijd niet zo lekker ging. Maar dat hij wilde scheiden kwam als donderslag bij heldere hemel. “Ik dacht: vroeg of laat realiseert hij zich heus wel dat hij niet zonder zijn gezin kan.”

Yvon: “De aanloop naar Kerst vorig jaar leek op die van de voorgaande jaren: in de woonkamer stond onze mooi versierde kerstboom en de stol voor het ontbijt lag al klaar. Op Kerstavond zat ik ook gewoon, zoals elk jaar, met mijn man Freek en onze kinderen in de kerk om de avondmis bij te wonen. Maar een paar uur later, toen we weer thuis waren en de kinderen in bed lagen, zei Freek, terwijl we naast elkaar op de bank zaten: ‘Ik wil niet meer, ik ga bij je weg.’ Ik voelde de grond onder mijn voeten wegzakken. Ons huwelijk verkeerde al ruim een jaar in zwaar weer en Freek had een maand eerder gezegd dat hij twijfelde of hij nog wel met me verder wilde. Daar schrok ik van, maar ik dacht: het komt vast niet écht tot een scheiding. Vroeg of laat realiseert hij zich dat hij niet zonder zijn gezin kan. En nu had hij dus tóch besloten definitief een einde te maken aan ons huwelijk. Hoe kon hij alles wat we hadden weggooien? En dan ook nog eens met de Kerstdagen voor de deur?”

Lees het hele verhaal van Yvon in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Heeft het bij jou ook even geduurd voor je over je scheiding heen was?

Ja

Maar achteraf had ik niet zo bang hoeven zijn de knoop door te hakken. Ik deed dat trouwens net voor Pasen. Niet bewust, maar toen wist ik het pas zeker – eind maart 2008.

En ik had het al zo vaak gehoord en gelezen, maar nu heb ik het ervaren: ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’!

Monique

Nee

Hij heeft mij zo bedonderd, dat ik er zo klaar mee was.
Mij financieel helemaal uitgekleed, en allerlei onwaarheden tegen onze zogenaamde vrienden verteld. De rest zal ik maar voor mezelf houden..
Al is dat moeilijk

Nee

ik was zo klaar met hem, nadat hij me voor zoveelste heeft bedonderd.

Instagram